Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe kruipt iets omhoog

Een vlotte handel zorgde woensdagavond 13 juni voor hogere prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden.

Binnen een uur waren alle aangeboden koeien verkocht. De vraag kan als goed worden omschreven. Die goede handel haalde prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe met 5 cent omhoog. Daarmee ligt de prijs nu op € 2,70 tot € 3,20 per kilo geslacht gewicht. De notering voor deze dieren ligt nu 40 cent boven het niveau van een jaar terug.

Het aanbod aan slachtkoeien sluit goed aan op de vraag vanuit de slachterijen. Hoewel sommige slachterijen zich nog tot de veemarkten moeten wenden om de haken vol te krijgen, loopt de handel in slachtkoeien vlot door. Een groot deel van het vee dat op de markt in Leeuwarden werd verkocht ging naar slachthuizen uit Duitsland en België.

In de vleeshandel verandert er weinig. De afzet van het vlees loopt rustig door zonder grote mutaties in de prijzen. In heel Europa is het aanbod niet heel erg groot en dat houdt de prijzen overeind. De verwachting is dat er in de komende weken ook maar weinig gaat veranderen. Pas als de industrie in de zomer minder gaat draaien, kan de afzet van rundvlees hinder ondervinden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.