Rundveehouderij

Achtergrond

Krapper aanbod houdt prijs nuka’s overeind

De prijzen voor nuchtere kalveren kwamen op de veemarkt in Purmerend niet in beweging dinsdag 12 juni.

Het aanbod was wat krapper, waardoor de noteringen bleven staan.

Handelaren zien dat de vraag naar nuchtere kalveren voorzichtig aan wat minder wordt. De mestperiode tot aan de feestdagen in december wordt steeds korter. Alleen de zwaardere kalveren (boven de 55 kio) worden nog relatief vlot verkocht. Bij alle andere gewichtsklassen zien handelaren een stroperige handel.

Tot een verandering van de noteringen kwam het dinsdag echter niet. Een wat minder ruime aanvoer zorgde ervoor dat de prijzen bleven staan. Handelaren zien dat er de komende weken toch wat minder kalveren komen. Dat is gezien de tijd van het jaar niet heel erg, aangezien de vraag de komende periode wat minder wordt. Een ontwikkeling die jaarlijks in de zomermaanden merkbaar is. Al met al zal dat zorgen voor een markt die veelal in balans is.

Markt in balans

Bij een uitgebalanceerde markt passen stabiele prijzen. En de prijzen kwamen zoals gezegd niet in beweging op de markt van dinsdag. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit leverde net als een week terug € 165 tot € 190 op. De verwachting is dat de prijzen voorlopig weinig zullen bewegen.

Prognose: stabiel.

Foto

  • Foto: Henk Riswick

    Foto: Henk Riswick

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.