Rundveehouderij

Achtergrond

Krap aanbod stuwt prijs startkalf

Het aanbod aan startkalveren is nog altijd aan de krappe kant.

Dat zorgt ervoor dat de prijzen een nieuwe stap omhoog zetten. De Boerderij-notering plust met € 10, waardoor de prijs nu op € 320 tot € 330 per kilo staat.

Dat het aanbod aan de krappe kant is, is een rechtstreeks gevolg van een krap aanbod aan nuchtere kalveren een week of 10 geleden. Daardoor zijn er nu ook minder startkalveren beschikbaar en dat helpt de prijs omhoog. Bovendien ligt de kostprijs voor startkalverhouders aan de hoge kant vanwege de hogere nukaprijzen.

Waar de prijzen voor startkalveren in de lift zitten, komen de noteringen voor rosévleeskalveren al een tijdje niet in beweging. Ook deze week blijven de prijzen voor zowel jong- als oudrosés staan. Voor de jongrosés wordt nog altijd € 3,55 tot € 3,60 per kilo, terwijl de notering voor oudrosés hier 5 cent onder ligt.

De handel in kalfsvlees loopt nog altijd stroef. Vooral de vraag vanuit Zuid-Europa valt vies tegen en dat zet de prijzen in de vleesmarkt onder druk. Voorlopig zorgt dit nog niet voor een prijsdaling aan de inkoopkant, maar een groei in het aanbod aan rosévleeskalveren kan maar zo het startschot zijn van een prijsdaling.

Prognose: starters licht duurder, rosés stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.