Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoe vlot verkocht op veemarkt Leeuwarden

Een goede en vlotte handel trok de prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden tot 5 cent per kilo omhoog.

Het aanbod aan slachtkoeien werd woensdag 16 mei vlot verkocht. In totaal werden 418 koeien op de markt gebracht. De vraag vanuit de slachthuizen was goed. Hoewel de meeste dieren werden verkocht aan binnenlandse slachterijen, ging ook nog een derde van het totaal de grens over richting Duitsland en België.

Prijs omhoog

Vanwege de vlotte handel ging de notering voor een P-kwaliteit slachtkoe woensdagavond 16 mei iets omhoog. De bovenkant van de notering werd met 5 cent verhoogd naar € 3,25 per kilo geslacht gewicht, terwijl de onderkant gelijk bleef op € 2,75 per kilo. Door de stijging naar € 3,25 per kilo ligt de bovenkant van de notering nu 45 cent boven het niveau van een jaar terug.

Hoewel in Duitsland de prijzen voor slachtkoeien wel een stap terugdoen, verwachten handelaren stabiele prijzen in de Nederlandse markt. Voor de komende weken wordt een blijvend vlotte handel in slachtkoeien verwacht. Het aanbod wordt niet veel groter, terwijl de vraag niet denderend is. Dat zorgt voor een markt waarin de prijzen maar nauwelijks bewegen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.