Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige veevoermarkt met stabiele prijzen

De prijzen op de veevoermarkt komen deze week niet in beweging.

Ook de bijproducten hebben te maken met prijswijzigingen.

Het is de tweede week op rij dat de prijzen voor hooi en stro een pas op de plaats maken. Vraag en aanbod zijn in balans, al blijft de beschikbaarheid van product van goede kwaliteit nog altijd klein. Dat zorgt dat de kans op een verdere verhoging van de prijzen wel aanwezig blijft. Voor tarwestro in grote balen varieert de prijs van € 150 tot € 170 per ton.

Ook de prijs voor kuilmais blijft stabiel. Melkveehouders hebben in de meeste gevallen voldoende voorraad en bijkopen is totaal geen optie. Dat zorgt voor een wat rustige markt in kuilmais met stabiele prijzen. De prijs voor kuilmais ligt al een flink aantal weken op € 52,50 à € 57,50 per ton.

Bierbostel stabiel

Hoewel er wel steeds meer bierbostel op de markt komt door een groeiende productie bij de bierbrouwers, resulteert dat nog niet in een andere prijs voor bierbostel. De vraag is goed en het aanbod is nog goed te plaatsen, laten handelaren weten. De prijs blijft tussen € 1,85 tot € 2,00 per % droge stof liggen.

Deze week is ook de voorkoop van perspulp en Cigarant voor campagne 2018-’19 gestart. De prijzen voor perspulp ligt op € 1,35 per % droge stof, wat gelijk is aan de startprijs van de campagne van vorig jaar. Cigarant is geprijsd op € 1,10 per % droge stof, wat 5 cent hoger is dan de startprijs van vorig jaar.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.