Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs zwartbont stierkalf stijgt met € 5

De prijs voor een zwartbont stierkalf ging omhoog op de veemarkt in Purmerend. Voor kruislingkalveren kwam de prijs niet in beweging.

Handelaren zien dat de vraag naar zwartbonte stierkalveren simpelweg goed is. Hoewel er wel wat meer dieren werden aangeboden dan in de voorbije weken, hield dat een nieuwe prijsstijging voor deze kalveren niet tegen. Door de nieuwe stijging heeft de prijs in 6 weken tijd een sprong gemaakt van € 40 per dier.

€ 140 tot € 165 per kalf

Met de nieuwe prijsstijging komt de notering voor zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit nu op € 140 tot € 165 per kalf. Het prijsverschil met vorig jaar is vrij duidelijk, want toen werd in deze week maximaal € 125 voor een zwartbont stierkalf betaald. Bij de kruislingkalveren is de huidige prijs € 305 tot € 335 per dier. Deze notering ligt € 80 hoger dan een jaar geleden.

Toch lijkt de grootste prijsstijging voorlopig achter de rug. Voor de komende weken wordt een stabiele maar vriendelijke markt verwacht. Vraag en aanbod zijn op dit moment behoorlijk in balans. De import van kalveren blijft volop doorlopen, waardoor het aanbod in lijn is met de vraag op dit moment. Handelaren zien voorlopig geen reden voor een prijsdaling voor de nuchtere kalveren.

Prognose: stabiele maar vlotte markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.