Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuka’s stabiliseert op veemarkt Purmerend

Het aanbod aan nuchtere kalveren neemt langzaam iets toe.

Met name in Nederland en Duitsland worden wat meer nuka’s verwacht. Het licht groeiende aanbod zorgt ervoor dat de ruimte voor een verdere prijsstijging klein wordt.

Omdat de prijzen voor vleeskalveren wat onder druk staan, ebt ook de vraag naar nuchtere kalveren wat weg. Dat komt in de eerste plaats door de tegenvallende opbrengsten bij de vleeskalverhouders, maar ook door de relatief hoge prijzen die momenteel voor de nuchtere kalveren worden betaald. De prijzen schurken tegen het plafond aan op dit moment.

Dat de animo om te kopen langzaam wat minder wordt, was dinsdag 8 mei ook te zien op de veemarkt in Purmerend. De prijzen maakten daar een pas op de plaats. De notering voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit bleef staan op € 150 tot € 160 per dier. Voor een 50% Belgisch blauw stierkalf van extra kwaliteit ligt de prijs nog altijd op € 305 tot € 335 per dier.

Hoewel het aanbod op dit moment wat groter is dan in de voorbije weken, verwachten handelaren dat de komende weken niet veel meer kalveren beschikbaar komen. In de zomermaanden is het aanbod doorgaans wat minder groot en dat zal dit jaar niet anders zijn. Omdat de vraag langzaam minder wordt, zorgt dat uiteindelijk voor een markt met stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.