Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka levert tot € 10 meer op

Nuchtere kalveren zijn op de veemarkt in Purmerend opnieuw duurder verkocht.

Voor de zware kalveren werd € 10 meer betaald. De overige kalveren brachten € 5 meer op.

Hoewel handelaren vorige week nog uitgingen van stabiliserende noteringen op de veemarkt in Purmerend, kwam er toch nog weer wat bij de prijzen op. De prijsstijging is vooral te danken aan de vraag naar nuchtere kalveren, want die blijft onverminderd goed.

Met name de vraag naar de wat zwaardere stierkalveren is goed. Vleeskalverhouders zetten het liefst de wat zwaardere dieren op. De prijs voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit plust met € 10 naar € 165 tot € 190 per dier. Voor een 50% Belgisch blauw stierkalf van deze kwaliteit ging de prijs naar € 330 tot € 360 per dier. Daarmee blijven de prijzen ruim boven het niveau van een jaar terug.

Het blijft koffiedikkijken hoe de markt zich verder ontwikkelt. De mestperiode tot aan de feestdagen in december wordt wel steeds korter. Dat gegeven brengt de verwachting met zich mee dat de vraag in de komende weken minder wordt. Aan de andere kant is het aanbod aan nuchtere kalveren niet heel erg groot.

Uitgaande van een iets teruglopende vraag en een nog altijd niet te ruim aanbod, blijven de prijzen minimaal stabiel. Een plus op de noteringen behoort ook tot de mogelijkheden, maar dan moet de vraag wel blijven zoals-ie is.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.