Rundveehouderij

Achtergrond

Bierbostel zakt verder in prijs

Met de zomer voor de deur draaien bierbrouwers op volle toeren. Dat zorgt voor een ruim aanbod aan bierbostel dat zich niet makkelijk laat plaatsen.

De prijs voor bierbostel doet ook deze week een stap terug. De Boerderij-notering voor bierbostel zakt met 5 cent naar € 1,75 tot € 1,95 per % droge stof. Daarmee ligt de bovenkant van de notering nu 30 cent lager dan een jaar geleden.

Naast het ruime aanbod aan bierbostel, laat het product zich ook niet altijd even makkelijk plaatsen. In de eerste plaats hebben melkveehouders minder koeien dan een jaar geleden vanwege de fosfaatwetgeving. Ten tweede is bij veel melkveehouders simpelweg geen plek om de bostel op te slaan, omdat de voorraden mais en gras nog groot zijn.

Dat er voldoende mais beschikbaar is op melkveebedrijven, merken handelaren ook in de handel met dit product. Vraag is er maar nauwelijks en dat zorgt ervoor dat nauwelijks wordt gehandeld in kuilmais. De prijzen blijven nog wel staan op € 52,50 en € 57,50 per ton. Maar met het oog op het ruime aanbod is de kans dat de prijs zakt reëel.

Bij de overige bijproducten gaan de prijzen voor aardappelsnippers iets omlaag, mede door een relatief ruim aanbod aan voeraardappelen. Ook het aanbod van tarwegistconcentraat is ruim, maar dat heeft er nog niet voor gezorgd dat de prijzen dalen. Ruwvoer als hooi en stro blijft duur vanwege een beperkte beschikbaarheid.

Prognose: bierbostel onder druk, rest stabiel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.