Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod jongrosés loopt iets terug

Het aanbod aan jongrosévleeskalveren is iets minder ruim dan in de voorbije weken.

Hoewel van een echte wederopstanding van de prijs nog geen sprake is, verbetert de markt wel licht. De prijs voor jongrosékalveren gaat iets omhoog.

Voor jongrosékalveren wordt tussen de € 3,50 en € 3,55 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarbij moet wel worden vermeld dat af en toe zelfs boven deze prijs worden verkocht. Daarmee ligt de prijs boven het niveau van vorige week, maar gelijk aan het niveau van de oudrosékalveren. Ook deze dieren brengen € 3,50 tot € 3,55 per kilo op.

In de vleeshandel blijft het nog wat moeizaam lopen. De afzet van het voorvlees verloopt nog altijd niet heel goed. Het aspergeseizoen zorgt voor een iets betere stemming in de Duitse vleesmarkt, maar in Italië en Frankrijk komen weer wat minder goede geluiden. Al met al zijn de prijzen in de vleeshandel voornamelijk stabiel.

De prijs voor startkalveren ligt tussen de € 290 en € 300 per dier van 100 kilo af-stal. De vraag naar startkalveren trekt wat aan, terwijl het aanbod niet overdreven groot is. Dat zorgt voor een betere stemming aan deze kant van de markt.

Prognose: rosés stabiel, startkalveren stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.