Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Ruwvoer blijft goede aanvulling

Koeien gaan weer naar buiten daar waar de weides niet te nat zijn. Er staat nog niet veel voedzaam gras in de wei, waardoor ze in de stal nog goed ruwvoer bij eten. De overgang gaat daarmee redelijk geleidelijk.

De kwaliteit van kuilen is over het algemeen goed en snel verteerbaar. Melkveehouders zoeken daar wel goede structuur bij zodat de benutting van het voer goed is. Hoewel de kwaliteit van ruwvoer dit jaar tegenvalt, blijft de vraag naar stro aanhouden. De hoeveelheid stro is beperkt, waardoor bijkopen lastiger is. De notering voor tarwestro stijgt deze week dan ook met € 5 naar € 145 tot € 165 per ton. Luzerne uit de drogerij loopt goed weg.

Goede vraag bierbostel

Het is te merken dat in het sommige delen van Nederland en Duitsland de prijs van bierbostel begint aan te trekken. De notering blijft deze week stabiel op € 1,85 tot € 2 per % droge stof, maar de stemming voelt vriendelijker aan.

Prijs snippers onder druk

A-kwaliteit aardappelsnippers lopen goed weg naar mesters, maar melkveehouders nemen minder af. Het aanbod neemt toe omdat aardappelen ouder worden met als gevolg meer restproduct. Hierdoor dalen de prijzen en is de verwachting dat de prijsdruk op aardappelproducten blijft aanhouden.

Er was wat meer vraag naar mais omdat voor het voorjaarswerk silo’s werden gevuld. Het mooie weer van de afgelopen dagen zorgt dat het wat rustiger is. Prijzen blijven deze week dan ook gelijk.

Prognose: stabiele tot licht stijgende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

 • koestal

  Waarom moeten boeren stro bijvoeren ,terwijl bij veel boeren er een overvloed aan kuilvoer is ?

 • landboer

  De kwaliteit van de kuilen is over het algemeen goed,
  Hoewel de kwaliteit van het ruwvoer dit jaar tegenvalt,
  Zal wel geen ruwvoer in die kuilen zitten...

 • Gerjo-Kompier1

  De markt zoekt zelf naar een nieuw evenwicht: veel veehouders vervangen stro in het rantsoen van jongvee en droge koeien door hooi of het goedkopere voordroog kuil. Besparen hiermee ook nog in het aanvullende krachtvoer.
  Ik heb ook gehoord dat er bedrijven zijn, die oud hooi opkopen om als strooisel te gebruiken. Zal wel voor ruimtes zijn, die machinaal uitgemest worden, want uit ervaring weet ik dat een vastgelopen plaat hooi moeilijk handmatig is weg te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.