Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe vaart stabiele koers

De prijzen voor slachtkoeien kwamen op de veemarkt in Bunnik ook deze week niet in beweging.

De handel was rustig, terwijl de dieren goed werden verkocht. Een hogere prijs zat er, bij een vrijwel gelijk aanbod ten opzichte van een week terug, niet in. Waar vorige week 109 slachtkoeien op de markt werden gebracht, waren dat er deze week 108.

Geen opmars

Handelaren merken wel op dat de dieren vlot werden verkocht. Voor een P-kwaliteit werd maandagochtend 16 april € 2,80 tot € 3,10 per kilo geslacht gewicht betaald. Het prijsverschil met vorig jaar is daardoor geslonken tot 65 cent per kilo. Dat komt omdat de prijzen vorig jaar aan een opmars begonnen in april.

Van zo’n opmars is dit jaar geen sprake. Hoewel het aanbod de komende weken niet veel groter wordt, is de kans op een hogere prijs niet groot. Slachterijen zien de marges op het vlees kleiner worden en het inkopen tegen een hogere prijs zien zij niet zitten. Het aanbod houdt de markt echter in balans.

De noteringen van Vee&Logistiek gingen voor het weekend nog wel met 5 cent omhoog. Voor een P-kwaliteit ligt de prijs daar nu op € 2,65 tot € 3,00 per kilo. Daarmee is de balans tussen de noteringen op de veemarkten in Bunnik en Leeuwarden en de prijzen van Vee&Logistiek weer enigszins hersteld.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.