Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs fosfaatrecht kruipt weer wat omhoog

De prijs voor fosfaatrechten gaat deze week weer iets omhoog.

Er is wel vraag, maar het aanbod is gering. De prijs blijft wel rond het niveau van € 180 per netto kilo fosfaat hangen.

Onzekerheid in de markt

Handelaren en bemiddelaars zagen de prijs vorige week een paar dagen zakken tot zo’n € 175 per netto kilo. Die prijsdaling was het gevolg van de aankondiging van FrieslandCampina om de melkaanvoer te reguleren. Dat zorgde voor onzekerheid in de markt voor fosfaatrechten. Aan het einde van de week krabbelde de prijs weer wat op richting € 180 per kilo.

Deze week worden transacties gedaan tussen de € 180 en € 182 per netto kilo fosfaat. De vraag is aanwezig, maar het aanbod valt wat tegen. Dat zorgt voor een iets hogere prijs voor de rechten. De verwachting is dat het prijsniveau voorlopig rond de € 180 per netto kilo blijft hangen, mits er geen gekke dingen gebeuren in de markt. Ook op verschillende online veilingen liggen de prijzen rond de € 180 per netto kilo fosfaat.

Online zijn overigens verschillende partijen beschikbaar, waarvan de vraagprijs rond de € 150 per netto kilo fosfaat ligt. Deze partijen kunnen echter pas volgend jaar worden ingezet.

Prognose: prijshoudend

Laatste reacties

  • gradje1966@

    word de boerderij door Makelaars en handelaren gesponsord deze personen moeten geenpodium krijgen . Ze naaien de zaak op voor eigen gewin . Het word hoogtijd dat deze handel gewoon per inschrijving gaat via een stichting of overheid
    zodat die geldwolven er niets aan kunnen verdienen . Dan kan er meer geld in de sector blijven

  • koestal

    makelaars hebben eerder al genoeg aan melkquotum verdiend !

Of registreer je om te kunnen reageren.