Rundveehouderij

Achtergrond

Nuchter kalf levert tot € 10 meer op

Een goede vraag en een krap aanbod trekken de prijzen voor nuchtere kalveren omhoog.

Ook op dinsdag 17 april gingen de prijzen op de veemarkt in Purmerend duidelijk omhoog.

Dat het aanbod aan nuchtere kalveren niet al te groot is, was ook zichtbaar op de markt in Purmerend van dinsdag. Ten opzichte van een week eerder werden zo’n 100 kalveren minder aangeboden. Vooral het aanbod zwartbonte kalveren lag met 55 dieren toch duidelijk lager dan een week terug. De prijs ging om € 10 omhoog naar € 130 tot € 155 per kalf.

De vraag naar de nuchtere kalveren was goed, laten handelaren weten. Zij wijzen onder andere naar de periode waarin kalveren die nu worden opgezet slachtrijp zijn als reden voor de aantrekkende vraag. Jongrosés zijn dan half december, dus vlak voor de Kerst, slachtrijp. In die weken levert een rosékalf altijd wat meer op vanwege de goede vraag naar kalfsvlees in die periode.

Hoewel de import van Ierse kalveren door blijft lopen, zorgt dat niet voor prijsdruk. De vraag naar nuchtere kalveren is goed en daardoor kunnen ook de kalveren uit Ierland zonder pijn of moeite worden geplaatst. Voor de komende weken wordt dan ook een vriendelijke markt verwacht waarin de prijs nog een kleine stap omhoog kan maken.

Prognose: vriendelijke markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.