Rundveehouderij

Achtergrond

Minder stevige prijsdaling blankvleeskalf

De handel in blankvleeskalveren loopt nog steeds niet vlot, maar het voelt niet zo slecht als vorige week.

Desondanks dalen de prijzen deze week wederom met 10 cent. Vorige week daalde de noteringen ook met 10 cent, maar de prijsdaling van vorige week voelde steviger aan. Dat komt deels omdat na de paasdagen het altijd wat lastiger is om de verkoop op gang te krijgen.

Voor een blankvleeskalf in de kwaliteit O+P- zakt de notering naar € 4,60 tot € 4,70 per kilo geslacht gewicht. Voor dieren in de klasse E+R- komt de notering uit op € 4,90 tot € 5 per kilo.

Handel blijft nog stug

De komende 2 weken blijft de handel naar verwachting nog lastig. Maar Pinksteren komt langzamerhand dichterbij en het lijkt erop dat Frankrijk meer gaat vragen naar slachtrijpe kalveren. Dat kan de afzet van blankvleeskalveren verlichting geven.

De markt is, ondanks de prijsdaling, positief gestemd. Het werd deze week bekend dat de Chinese markt opengaat voor Nederlands kalfsvlees. Dat zorgt niet direct voor veranderingen, maar afzet in Azië kan later dit jaar wel voor een impuls zorgen.

Prognose: iets minder prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.