Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Melkveebedrijf voor 100 koeien te koop in Witharen

In het buurtschap Witharen in de gemeente Ommen (Ov.) staat een melkveebedrijf met ruime NB-vergunning te koop. De hoeveelheid grond is enigszins beperkt, maar alles ligt aan huis.

Foto

 • In het fraaie Witharen (Ov.) staat een veebedrijf met capaciteit voor 100 melkkoeien te koop. De eigenaar heeft geen opvolger. Het bedrijf kan variërend met 10 hectare (totaal €1,1 miljoen) tot maximaal 37 hectare (€2,85 miljoen) gekocht worden. - Foto's: Theo Brummelaar

  In het fraaie Witharen (Ov.) staat een veebedrijf met capaciteit voor 100 melkkoeien te koop. De eigenaar heeft geen opvolger. Het bedrijf kan variërend met 10 hectare (totaal €1,1 miljoen) tot maximaal 37 hectare (€2,85 miljoen) gekocht worden. - Foto's: Theo Brummelaar

 • De fosfaatrechten - plusminus 3.500 kg bruto fosfaat - kunnen overgenomen worden. Hierin zijn flexibele constructies mogelijk. Het bedrijf is ook geschikt voor intensieve veehouderij. Dit was voorheen een gemengd bedrijf (met varkens).

  De fosfaatrechten - plusminus 3.500 kg bruto fosfaat - kunnen overgenomen worden. Hierin zijn flexibele constructies mogelijk. Het bedrijf is ook geschikt voor intensieve veehouderij. Dit was voorheen een gemengd bedrijf (met varkens).

 • Dit is een LOG-gebied. De NB-vergunning is ruim: 160 GVE. Groei is goed mogelijk, al moeten kopers wel fosfaatrechten meenemen en capaciteit bijbouwen om dit potentieel te benutten. Op de peildatum van 2 juli 2015 werd hier 88 GVE genoteerd.

  Dit is een LOG-gebied. De NB-vergunning is ruim: 160 GVE. Groei is goed mogelijk, al moeten kopers wel fosfaatrechten meenemen en capaciteit bijbouwen om dit potentieel te benutten. Op de peildatum van 2 juli 2015 werd hier 88 GVE genoteerd.

 • Dit is de ligboxenstal voor 100 melkkoeien. De stal is netjes en up-to-date en kan direct in gebruik genomen worden. De lichte stal stamt oorspronkelijk uit de jaren 80, maar is in de jaren erna meerdere malen vernieuwd en ook verlengd.

  Dit is de ligboxenstal voor 100 melkkoeien. De stal is netjes en up-to-date en kan direct in gebruik genomen worden. De lichte stal stamt oorspronkelijk uit de jaren 80, maar is in de jaren erna meerdere malen vernieuwd en ook verlengd.

 • Het melken gebeurt in deze 2x6-visgraat uit 2006. De melktijd is 1,5 uur bij 80 koeien.

  Het melken gebeurt in deze 2x6-visgraat uit 2006. De melktijd is 1,5 uur bij 80 koeien.

 • De verkoper melkt op dit moment geen koeien meer. De inrichting is echter nog niet zo oud. Het voerhek en een groot deel van de boxen zijn bijvoorbeeld van 2012. Ook is dit deel van het dak in 2014 vervangen en is alle asbest verwijderd.

  De verkoper melkt op dit moment geen koeien meer. De inrichting is echter nog niet zo oud. Het voerhek en een groot deel van de boxen zijn bijvoorbeeld van 2012. Ook is dit deel van het dak in 2014 vervangen en is alle asbest verwijderd.

 • Bij het bedrijf hoort 37 hectare grond. Dat is met 100 melkkoeien wat aan de krappe kant. Het grote voordeel is wel dat al deze grond huiskavel is. Het is vruchtbare zandgrond die niet verdroogt, maar door de goede afwatering ook niet vernat.

  Bij het bedrijf hoort 37 hectare grond. Dat is met 100 melkkoeien wat aan de krappe kant. Het grote voordeel is wel dat al deze grond huiskavel is. Het is vruchtbare zandgrond die niet verdroogt, maar door de goede afwatering ook niet vernat.

 • Het woonhuis stamt uit de jaren 70, maar is zowel in 1989 als in 2000 gerenoveerd. De woning is ruim en telt 600 m³. Er zijn 5 slaapkamers, waarvan 2 op de begane grond.

  Het woonhuis stamt uit de jaren 70, maar is zowel in 1989 als in 2000 gerenoveerd. De woning is ruim en telt 600 m³. Er zijn 5 slaapkamers, waarvan 2 op de begane grond.

 • Dit is de achterkant van het woonhuis. Dit is het kalverdeel. Hier zijn 25 kalveren tot 1 jaar gehuisvest.

  Dit is de achterkant van het woonhuis. Dit is het kalverdeel. Hier zijn 25 kalveren tot 1 jaar gehuisvest.

 • De werktuigenberging/stro-opslag is enigszins verouderd.

  De werktuigenberging/stro-opslag is enigszins verouderd.

 • Links van het woonhuis is een dubbele garage.

  Links van het woonhuis is een dubbele garage.

 • Er zijn in totaal 4 kuilplaten op het bedrijf. Die bevinden zich deels buiten het bouwblok. Dit bouwblok is sowieso pas voor een kwart benut. Er is dus veel ruimte om uit te breiden.

Voor meer informatie: makelaar DLV Advies, Uden (N-Br.).

  Er zijn in totaal 4 kuilplaten op het bedrijf. Die bevinden zich deels buiten het bouwblok. Dit bouwblok is sowieso pas voor een kwart benut. Er is dus veel ruimte om uit te breiden. Voor meer informatie: makelaar DLV Advies, Uden (N-Br.).

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • raymond

  Er staan hier 15 bedrijven te koop

 • witrug123

  # raymond,waar is hier? Witharen?

 • koestal

  wat kosten de fosfaarechten ?

Of registreer je om te kunnen reageren.