Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Fosfaatplanner CRV druk bezocht

De nieuwe fosfaatplanner, die in november is geïntroduceerd door CRV, is inmiddels al door meer dan 11.000 melkveehouders gebruikt. Dat meldt CRV.

De fosfaatplanner geeft inzicht in de gerealiseerde fosfaatproductie en geeft een voorspelling van de totale fosfaatproductie van het individuele bedrijf.

Na de introductie is de fosfaatplanner, op basis van feedback van gebruikers, op een aantal punten aangepast. Zo is nu in één grafiek zichtbaar waar de veehouder staat met de totale fosfaatproductie. Daarin is ook opgenomen wat de voorspelde fosfaatproductie voor de rest van het jaar is en hoe dat zich verhoudt tot het fosfaatplafond voor het bedrijf.

Stijgende productie

Daarnaast zijn de effecten van een stijgende melkproductie verwerkt. Want een stijgende melkproductie kan gevolgen hebben voor de forfaitaire norm van de fosfaatproductie per koe. Dat heeft weer consequenties voor het tempo waarin het fosfaatplafond wordt bereikt.

Ook worden nu de dieraantallen van de datum van gebruik van de fosfaatplanner weergegeven en kan voortaan per jaar worden vermeld hoeveel kalveren aangehouden worden op het bedrijf.

Laatste reacties

 • koestal

  Dat is kassa voor CRV !

 • koestal

  goed bruikbaar

 • Klaas Winters

  Heel handig

 • farmerbn

  Op 2 januari heb je er een gebruiker bij.

 • Bennie Stevelink

  Agrovision heeft al sinds begin zomer een fosfaatplanner die deze mogelijkheden heeft. Het maakt deel uit van Agromineraal.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.