Rundveehouderij

Achtergrond

Boterprijs stijgt boven € 500

De officiële Nederlandse zuivelnotering voor verse boter stijgt deze week tot boven de € 500 per 100 kilo.

Begin dit jaar noteerde boter amper boven de € 400 per 100 kilo. Boter is weer bezig aan een flinke prijsrally. Deze week komt er € 25 bovenop de prijs zodat de notering stijgt naar € 510 per 100 kilo. Kopers die dringend verlegen zijn om extra boter hebben de boterprijs een flinke impuls gegeven. Ook de prijzen voor room zitten weer aardig in de lift.

Bij de melkpoeders is deze week sprake van een lichte opleving. Met name bij mageremelkpoeder waren de prijzen ook wel erg ver weggezakt. Mageremelkpoeder voor veevoer herstelt deze week met € 6 naar € 120 per 100 kilo.

Prognose: boterprijs trekt verder aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.