Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor blankvleeskalveren

De noteringen voor blankvleeskalveren zetten ook deze week een pas op de plaats.

Hoewel de ondertoon in de markt positief is, resulteert dat nog niet in hogere prijzen voor de kalveren.

Prijzen gelijk aan vorige week

De prijzen blijven gelijk aan het niveau van een week eerder. Dat houdt in dat de prijs voor een kalf van de kwaliteit O+P- nog altijd op € 5,00 tot € 5,10 per kilo geslacht gewicht staat. Daarmee blijft de prijs 30 cent boven het niveau van vorig jaar staan. Voorlopig blijft dat verschil aanwezig, verwachten handelaren.

Vooruitzichten maart positief

Want de vooruitzichten zijn positief voor de maand maart. In de eerste plaats is het aanbod aan kalveren niet heel erg groot. Dieren die slachtrijp zijn, vinden vlot hun weg richting de slachthuizen. Die willen de blankvleeskalveren graag hebben, omdat ook in de vleeshandel de stemming redelijk positief is.

Kou zorgt vor betere vraag

Wel moeten hier en daar alle zeilen worden bijgezet om de afzet goed door te laten lopen. De kou in Europa zorgt voor een betere vraag naar vlees. Met het einde van de voorjaarsvakanties en met Pasen voor de deur, wordt de afzetmarkt ook de komende weken enigszins ondersteund. Traditioneel gezien is maart ook goede maand voor de afzet van kalfsvlees. Dat stemt positief.

De positieve stemming hoeft niet direct te leiden tot hogere prijzen, geven handelaren aan. De noteringen staan op een mooi niveau en kunnen daar voorlopig blijven staan.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.