Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtkoe levert iets minder op in Bunnik

De prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik zijn licht gedaald.

Op de markt van maandagochtend 26 maart ging 5 cent van de noteringen af. Handelaren zagen dat de koopinteresse wat minder was. Dat zorgde voor een ietwat stroeve handel op een iets lager niveau, in vergelijking met een week terug.

Groot prijsverschil met vorig jaar

Na de prijsdaling staat de notering voor een P-kwaliteit slachtkoe op € 2,80 tot € 3,10 per kilo geslacht gewicht. Hoewel de prijs dus met 5 cent zakt, blijft het prijsverschil met vorig jaar nog altijd groot. Het gat is nu 80 cent per kilo. Vorig jaar ging de prijs vanaf komende week echter behoorlijk omhoog. Die ontwikkeling gaan we dit jaar niet zien, verwachten handelaren.

Prijzen Vee&Logistiek stabiel

Het aanbod aan slachtkoeien is niet overdreven groot, maar van krapte is ook geen sprake. De markt is in balans en tot grote mutaties komt het de komende weken niet. Vee&Logistiek hanteerde voor het weekend stabiele prijzen. Bij Vee&Logistiek staat de prijs voor een P-kwaliteit koe nu op € 2,55 tot € 2,90 per kilo.

Omdat de prijzen op een relatief hoog niveau staan, zien handelaren weinig ruimte voor de prijs om nog een stap omhoog te zetten.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • mariapeel

    Wat een leugens schrijven jullie . De grossier zouden t willen tegenovergestelde is de praktijk

Of registreer je om te kunnen reageren.