Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Prijs voor hooi en stro gaat omhoog

De ruwvoermarkt kent weinig bijzonderheden deze week. Het aanbod aan goed hooi en stro blijft krap en dat stuwt de prijs.

Voor de aardappelpersvezels gaat de prijs wat omhoog, terwijl de vraag naar bierbostel verder aantrekt.

Handelaren blijven aangeven dat het lastig is om kwalitatief goed hooi of stro te vinden. Product dat wel beschikbaar is, is aan de prijs. Voor tarwestro in grote balen ligt de prijs tussen de € 135 en € 155 per ton. Ook de prijs voor gerstestro en hooi gaat duidelijk omhoog. De exacte prijs is wel sterk afhankelijk van de kwaliteit. Ook wordt voorzichtig wat meer geïnformeerd naar kuilmais, maar veel wordt nog niet verhandeld.

De prijs voor aardappelpersvezel stijgt met € 2 naar € 28 per ton bij een doorvoercontract. Het aanbod neemt vanaf deze week behoorlijk af. De kans dat de prijs nog een stapje omhoog zet, is volgens handelaren reëel. Hoewel de prijs een stap omhoog heeft gezet, blijft de notering nog wel duidelijk onder het niveau van een jaar terug. Toen stond de prijs nog op € 33,50 per ton.

De vraag naar bierbostel trekt ook deze week verder aan. De prijsdalingen van de voorbije periode hebben melkveehouders wakkergeschud. Het aanbod aan bierbostel vindt vlot zijn weg in de markt. Een verdere verlaging van de prijs is dan ook zeker niet aan de orde. Een lichte verhoging over een aantal weken ligt meer voor de hand.

Prognose: ruwvoer stroef, bierbostel stabiel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

 • farmerbn

  Stro in West Frankrijk raakt op en de prijs is boven 100 euro excl btw per ton af akkerbouwer.

 • hansvanbergen

  Hooi is schaars en duur. Ik heb hier nog een flinke kwak grote balen mooi hooi staan. Als je er voor belt bij een fourage handelaar is het altijd weer moeilijk.

 • farmerbn

  Hans wat moet je er voor hebben?

 • hansvanbergen

  35 euri per baal

 • koestal

  kuilvoer is er nog genoeg

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.