Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs nuchter kalf levert opnieuw in

De prijzen voor nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend zijn verder gedaald.

Het loopt stroef in de handel met nuchtere stier- en vaarskalveren. Het aanbod is voldoende, terwijl de vraag tegenvalt. Dat zorgt ervoor dat de prijzen geen standhouden en, ook deze week, een stapje terug moeten doen.

Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd op de markt van dinsdag 6 maart € 10 minder betaald. Daarmee komt de notering uit op € 100 tot € 125 per dier. Ook bij de 50% Belgisch blauwe stierkalveren ging € 10 van de prijs af. Voor deze kalveren werd dinsdag 6 maart € 270 tot € 300 per dier betaald. Ondanks de dalingen liggen de prijzen nog wel duidelijk boven het niveau van een jaar terug.

Handelaren merken dat inkopers van nuchtere kalveren beduidend minder willen betalen deze weken. Vooral de wat grotere inkopers zetten de markt onder druk. Handelaren verwachten dat de ontwikkelingen op de markt in Purmerend hun effect hebben op de prijsstelling op verzamelcentra in Nederland.

Ondanks de prijsdalingen, merken handelaren op dat de druk nog niet helemaal van de ketel is. Een nieuwe stap terug ligt in het verschiet.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • 8911077012

    frank hoe hoog is bones om de markt omlaag te schrijven

Of registreer je om te kunnen reageren.