Rundveehouderij

Achtergrond 1098 x bekeken

Noteringen voor slachtkoeien blijven ongewijzigd

Notering slachtkoe P-kwaliteit blijft staan op € 2,85 tot € 3,15 per kilo geslacht gewicht.

In Bunnik werden maandagochtend 12 maart op de veemarkt ongeveer evenveel dieren verhandeld als een week geleden. Hoewel de handel goed verliep, konden de prijzen deze week niet nog een keer plussen. De oorzaak hiervan ligt vooral in de vrij rustige vleeshandel. Wel blijft de stemming in de markt vriendelijk.

Het is niet ongewoon om in deze tijd van het jaar de prijzen te zien stabiliseren. De vleeshandel loopt doorgaans niet al te vlot. In de handel wordt er dan ook niet op gerekend dat de prijzen komende week een ander beeld zullen laten zien.

Iets minder runderen aangevoerd

Met 140 aangevoerde runderen werden zes dieren minder naar de markt gebracht dan een week geleden. Deze week waren onder de aangevoerde runderen twee stieren. De prijs voor slachtstieren bleef staan op € 3,75 tot € 4,15 per kilo geslacht gewicht.

Slachtkoeien

De runderen gingen zoals gemeld ook voor dezelfde prijzen weg als een week eerder. Voor een P-kwaliteit slachtkoe betekent dit dat de notering op € 2,85 tot € 3,15 per kilo geslacht gewicht bleef staan. Het verschil van 85 cent met de prijs die vorig jaar in dezelfde week werd gehanteerd. Een jaar geleden werden veel koeien uitgestoten vanwege de fosfaatrechten, dit zorgde toen voor forse prijsdruk.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.