Rundveehouderij

Achtergrond 1091 x bekeken 1 reactie

Gelijke prijzen voor vleeskalveren in positieve markt

Ondanks een goede stemming op de Europese markt voor kalfsvlees blijven de prijzen gelijk.

Buitenlandse slachterijen overwegen een prijsstijging maar kijken daarbij nadrukkelijk naar Nederland. Met een vroeg Pasen dit jaar wordt er goed verkocht, daarbij komt dat maart nooit een slechte maand voor kalfsvlees is geweest. Het enige puntje van aandacht zijn de levers, daar is wat druk op de verkopen en de prijs.

Groter aanbod goed weg te zetten

Het aanbod aan slachtrijpe kalveren is goed, maar een groter aanbod is goed weg te zetten. Er zijn niet veel mogelijkheden om de slachtleeftijd naar voren te halen, de meeste koppels worden met 26,5 tot 27 weken geslacht.

Hoog kostprijsniveau

Het prijsniveau ligt 30 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Daar staat een redelijk hoog kostprijsniveau tegenover door duur melkpoeder en dure nuchtere kalveren. Vanuit Oost-Europa komt vrijwel geen kalf meer vanwege de stimulatie van de stierenmesterij in onder andere Polen en Litouwen. Toch wordt er verdiend aan de kalveren die nu geslacht worden.

Prognose: hoog prijsniveau houdt aan.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • Jaap39

    Duur melkpoeder? In te kopen beneden interventie niveau notabene.
    Dure kalveren? Dat wordt weleens tijd. Maar uitbetaalprijzen kalveren zijn zeker niet hoog, dat hebben er de laatste jaren niet meer gezien

    Opmerkelijk artikel. De grote kalverimporteur de auteur?

Of registreer je om te kunnen reageren.