Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stroeve vleesafzet drukt prijs blankvleeskalf

Na een lange periode met stabiele prijzen moet de notering voor blankvleeskalveren nu een stap terug doen.

De prijs daalt met 5 cent. De handel wordt deze week omschreven als flauw. Er is weinig animo om de dieren te kopen en dat is direct merkbaar in de handel. Dat het aanbod wat aan de krappe kant is, zorgt er volgens handelaren voor dat de prijs maar met 5 cent per kilo terug hoeft. Door de daling staat de notering nu op € 5,00 tot € 5,10 per kilo geslacht gewicht. Dat is nog altijd 30 cent hoger dan een jaar terug.

Voorjaarsvakanties in Europa

De vleesafzet loopt een stuk stroever dan in de voorbije weken. Ook elders in Europa valt de vraag naar het kalfsvlees wat terug. Handelaren wijten dit voornamelijk aan de start van de voorjaarsvakanties verspreid door Europa. Ook het feit dat veel mensen op wintersport gaan draagt niet bij aan een goede vraag naar vlees.

Verdere daling niet uitgesloten

Hoewel door de prijsdaling van 5 cent de druk ietwat van de ketel is, valt een verdere daling van de prijs niet uit te sluiten. Het aanbod aan blankvleeskalveren is hierin bepalend. Mocht het aanbod niet groeien, dan is een stabiele prijs voorlopig het hoogst haalbare.

Prognose: moeizaam prijshoudend

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • koestal

    Lage prijzen door de vakanties

Of registreer je om te kunnen reageren.