Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe noteert stabiel in Bunnik

Ondanks een redelijke handel kwamen de noteringen voor slachtkoeien niet van hun plek maandagochtend 26 februari.

De handel wordt omschreven als redelijk. Er werden wat minder dieren op de markt gebracht dan in de voorbije weken. Dat had echter geen invloed op de prijsstelling. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd net als een week terug € 2,75 tot € 3,10 per kilo geslacht gewicht betaald. Het prijsverschil met exact een jaar geleden is groot: 80 cent per kilo.

Voor het weekend gingen de noteringen van Vee&Logistiek nog wel een stapje omhoog. De rechtstreekse aanvoer bij de slachterijen valt wat tegen en dus wordt er meer voor het slachtvee betaald. Vee&Logistiek zet de notering voor een P-kwaliteit koe 5 cent hoger op € 2,35 tot € 2,70 per kilo geslacht gewicht. Ook de prijzen voor de overige kwaliteiten gingen met 5 cent omhoog.

Al met al staat de markt voor slachtkoeien er redelijk goed voor. De prijzen staan, zeker voor de tijd van het jaar, op een hoog niveau. Handelaren zien geen ontwikkelingen die een prijsval kunnen veroorzaken. De vleeshandel is wat stroef, maar het krappe aanbod aan koeien houdt de markt in balans.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.