Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuchter kalf noteert stabiel

De prijzen voor nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend stabiliseren.

Hoewel er iets meer dieren werden aangeboden, bleven de noteringen dinsdag 20 februari gewoon staan.

Handelaren zien dat de vraag naar nuchtere kalveren gewoon goed is en blijft. De vraag is wat dat betreft niet veel anders dan in de voorbije weken. Het aanbod aan kalveren, zo’n 50 meer dan een week eerder, werd dan ook redelijk vlot verkocht. De verwachting is dat de handel ook de komende weken een vriendelijke ondertoon kent.

Tot een prijswijziging kwam het niet in Purmerend dinsdag. Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit bleef de prijs staan op € 115 tot € 140 per dier. Daarmee blijft de notering van dit jaar ruim boven die van een jaar terug. Toen bracht een zelfde stierkalf nog maximaal € 95 op. Ook bij de 50% Belgisch blauwe stierkalveren kwamen de prijzen niet van hun plek. Een kruisling van extra kwaliteit leverde dinsdag maximaal € 300 op.

Stabiele markt

Voor de komende weken wordt een blijvend vriendelijke handel verwacht. Mocht het aanbod niet te ruim worden, dan zit er wellicht nog een hogere prijs in het vat. De noteringen staan echter op een relatief hoog niveau en dat zorgt ervoor dat de ruimte naar boven toe niet heel groot is. Dat maakt dat handelaren uit gaan van een stabiele markt met dito prijzen. Wel is de ondertoon in deze markt vriendelijk.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.