Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Notering slachtkoe zet nieuwe stap omhoog

De prijs voor slachtkoeien zet een nieuwe stap omhoog.

Op de veemarkt in Bunnik ging de notering maandagochtend 12 februari met 5 cent omhoog.

Handelaren spreken over een vlotte handel. Vooral de minder luxe dieren werden vlot verkocht. Daar waren dan ook de prijsstijgingen te zien. Met deze nieuwe prijsstijging blijft de markt de stijgende lijn vasthouden.

Tot € 3,00 voor P-kwaliteit

Na de verhoging van deze week staat de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe nu op € 2,70 tot € 3,00 per kilo geslacht gewicht. Ook de notering voor een O-kwaliteit-koe en de worstkoeien gingen een nieuwe stap omhoog. De prijzen voor de luxere slachtkoeien kwamen niet van hun plek.

De aanvoer stabiliseert rond de 100 slachtkoeien. Hoewel er hier en daar ongetwijfeld nog wat bedrijven geen dieren mogen afvoeren, had dat maandag geen effect op de aanvoer op markt in Bunnik. Wel is de aanvoer wat minder ruim dan in de eerste weken van het jaar. Handelaren verwachten dat de komende weken de aanvoer rond het huidige niveau blijft hangen.

Kans op hogere prijs klein

Hoewel de vleeshandel niet heel erg lijkt te vlotten, zit er dus nog wel een prijsstijging in het vat. Of dat ook de komende weken zo is, moet blijken. De kans op een hogere prijs is echter niet groot.

Prognose: stabiele, vriendelijke markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • mariapeel

    Oud rosé bijna 4€ dus prijs slacht koe kan nog wel even doorstijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.