Rundveehouderij

Achtergrond 9 reactieslaatste update:13 feb 2018

Melkveehouder: ‘Signaal afgeven naar de politiek’

Blokkades van bedrijven als gevolg van de I&R-affaire maken vele reacties los. Ook bij Cécile van der Steen.

Cécile van der Steen en haar gezin in Roosendaal zijn vooral boos. Samen met haar man en zonen startte zij een petitie om een signaal af te kunnen geven naar de politiek. De petitie ‘Imagoschade door valse beschuldiging kalverfraude melkveesector’ heeft op het moment van schrijven 785 handtekeningen.

Cécile van der Steen startte samen met haar gezin een petitie voor de I&R-affaire. - Foto: Cécile van der Steen
Cécile van der Steen startte samen met haar gezin een petitie voor de I&R-affaire. - Foto: Cécile van der Steen

Waarom bent u deze petitie begonnen?

“Wij kregen te horen dat ons bedrijf geblokkeerd was. De reden was een vaars die verworpen had waarvan het kalf in het I&R-systeem gemeld is, maar waarover men nog vragen over had. We hebben in het weekend heel lang geprobeerd om telefonisch contact te krijgen met RVO.nl, er was een wachttijd van meer dan 2 uur. Inmiddels hebben we de gevraagde bewijsstukken toegestuurd en wachten nu op een reactie. Het ergste vinden we dat we worden weggezet als fraudeurs en dat we moeten bewijzen dat we onschuldig zijn. De sector heeft al zo veel klappen gehad en ik heb het gevoel dat de boer niet meer meetelt. Ik ben normaal niet zo’n vooroploper, maar nu vind ik dat we een signaal af moeten geven dat het zo niet langer kan. Daarom zijn we de petitie gestart.”

‘Het ergste vinden we dat we worden weggezet als fraudeurs en dat we moeten bewijzen dat we onschuldig zijn’

Wat wilt u bereiken met de petitie?

“We willen een signaal afgeven naar de politiek. Ik heb vier zonen die allemaal potentiële opvolgers zijn. Hoe kunnen we hen fanatiek laten blijven om een bedrijf over te nemen? De sector wordt steeds in een verkeerd daglicht gezet, terwijl wij helemaal niks te verbergen hebben. Het moet maar eens afgelopen zijn. Als we niks doen, laten we het gewoon gebeuren. We willen met de handtekeningen naar de politiek en hopelijk komt er ook een debat. De overheid moet eerst maar eens zorgen dat ze zelf hun zaakjes op orde hebben, voordat ze ons bestempelen als fraudeurs.”

‘We willen met de handtekeningen naar de politiek en hopelijk komt er ook een debat’

De petitie heeft al 785 handtekeningen opgeleverd. Hadden jullie dit verwacht?

“We hadden het niet verwacht, wel gehoopt. We startten de petitie op zondagmiddag en nu begint het pas echt te lopen. We doen ons best om het bij zo veel mogelijk mensen bekend te maken. We hopen dat nog veel meer boeren hun handtekening zetten, zodat we een duidelijk signaal af kunnen geven. We moeten in ieder geval snel actie ondernemen. ”

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Cécile van der Steen heel goed, ik heb de petitie ondertekent, je hebt groot gelijk

 • alco1

  Wat staat er in de petitie?
  Ik was namelijk ook tegen de laarzenactie.
  Er was namelijk geen harde afspraak voor behoudt van derogatie, maar wel een fiat voor de invoering van fosfaatrechten.
  Zie het al!!!!

 • Fryslanboppe

  Heb de petitie onder tekend. Het is onvoorstelbaar wat we allemaal op ons dak krijgen als veehouderij sector.

 • kleine boer

  leuke goede aktie heb ook ondertekent

 • HHWM

  Ook getekend. Schandelijk zoals dit gaat richting niet frauderende melkveehouders en helemaal onschuldige kalverhouders. Er moet wel veel meer gebeuren zoals massale procedures starten en schade claimen van onterechte blokkades. Zo kan het echt niet langer.

 • jeannettedekker1

  Komop tekenen allemaal.

 • koestal

  Dan maar op de trekker !

 • el

  De politiek in Nederland, wil van de landbouw af!

 • Henk.visscher

  Alco 1 klik op petitie en je ziet wat er in staat

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.