Rundveehouderij

Achtergrond 34689 x bekeken 73 reacties

Veehouder: ‘De fout zit niet bij mij’

Veehouder Henk Leppink uit Doetinchem las donderdagochtend het nieuws dat 2100 bedrijven geblokkeerd worden. Uit nieuwsgierigheid keek hij op Mijnrvo.nl. Tot zijn verbazing las hij daar dat zijn bedrijf ook geblokkeerd is.

“Totaal onverwacht’, is zijn commentaar. “En niet terecht, de fout zit niet bij mij.” De melding van RVO was dat er iets aan de hand is met meerlingkalveren en met import uit Duitsland. Leppink: “We hebben inderdaad in 2016 13 vaarzen uit Duitsland geïmporteerd. Ze hadden al gekalfd toen wij ze kochten. Die hebben we allemaal keurig gemeld. Geen foutmelding teruggehad. Maar nu zeggen ze dat eentje toch niet goed is geregistreerd.”

Moederdier uit systeem verwijderd

Ook met de meerlingen vermoedt de veehouder dat er buiten zijn schuld iets niet goed is gegaan met het I&R-systeem. Ze hadden op de 120 koeien 4 meerlingen. “Een vaarskalf van een tweeling is vorig jaar mei doodgegaan op een leeftijd van 4 maanden. Dat hebben we gemeld. Ook bij Rendac. En nu zeggen ze dat dit niet goed is geregistreerd.”

Leppink weet niet wat hij nu moet doen. In de loop van de donderdag 8 februari wordt het verhaal steeds onduidelijker. Volgens Leppink is die ochtend achter de schermen een wijziging doorgevoerd in de I&R gegevens van het kalf. Leppink: “Het moederdier is weggehaald.” En nu klopt het dus niet meer en moet hij een DNA test laten doen om te bewijzen dat het kalf en de koe – die nog op zijn bedrijf zijn – bijelkaar horen. Wat betreft de geimporteerde dieren vertrouwt hij erop dat de melkcontrole lijsten duidelijk zullen maken dat het wel goed zit. “Maar ik hou mijn hart vast.”

Ten onrechte gezien als fraudeur

De veehouder wil met zijn verhaal naar buiten omdat hij vermoedt dat meer boeren zoals hij ten onrechte gezien worden als fraudeur. “Ik zei zelf eerst ook: die fraude dat kan niet, dat moet aangepakt worden. Maar nu zie ik dat wel even anders. Als ze zo aan die 2.100 fraudeurs komen, dan moet dat bekend worden.”

Op Twitter gaan berichten rond van dezelfde strekking, van boeren die vinden dat ze ten onrechte geblokkeerd zijn. Over aantallen is nog niks te zeggen.

Ten onrechte geblokkeerd

Vindt u ook dat u ten onrechte geblokkeerd bent? Geef het door aan de redactie van Boerderij. Mail naar: johan.oppewal@reedbusiness.nl. 

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Henk je had ze dus voor de fosfaatreductie gewoon als koe dus melkgevend gerigistreerd staan?

 • Henk.visscher

  Ik ga dan ook maar eens op de site van R.V.O kijken had 4 pinken boven de 27 maand, maar die zijn met de ki geinsimineerd (meerdere malen omdat ze steeds terug kwamen) , is volgens mij waterdicht, maar kijk toch maar even.

 • vink

  maffia

 • Henk.visscher

  Henk Leppink, ik kan me niet voorstellen dat jij hier een boete voor krijgt, mocht dat wel zo zijn laat hier dan nog even weten.

 • John*

  een centrale database waar in gerommeld wordt door de beheerders??? het wordt echt tijd voor blockchain oplossingen. je eigen data op je eigen bedrijf met een afschrift verificatie naar het i & r.

 • farmerbn

  Leppink kan het best een advocaat bellen en hem laten bijstaan. Voordat je het weet zit je in een strafkamp in Siberie.

 • koestal

  De heksenjacht is begonnen .

 • koestal

  Het is erger dan moord

 • Dick-jacqueline

  weer lekker opgeklopt allemaal door rvo

 • wmeulemanjr1

  'Laten we alle boeren eens lekker aan de schandpaal nagelen, hebben ze gedacht'

 • Marcel v

  Ik ben ook een fraudeur, vandaag geblokkeerd. Ik heb 3 vaarzen ouder dan 27 mnd waarvan er 1 al 3 x geschept is. In mijn agrovision staat ie 142 dim en nu blijkt dat die geboortemelding niet (goed) is doorgekomen bij RVO . Ook heb ik al van meer collega's gehoord dat ze op kleine administratie foutjes geblokkeerd zijn !
  Dit begint steeds meer op een heksenjacht te lijken....

 • siebes

  hier net zo
  import, alles netjes gemeld bij vwa.
  maar ja, daar registreren ze dus geen kalfdatum....
  En nu ben ik in de fout?

 • deB.

  Hier ook geblokkeerd...

  1 vaars die heeft te vroeg gekalfd in 2016! kalf dood, netjes opgegeven nu blijkt er in het i&r systeem geen doodgeboorte te staan.
  Omdat ik met dat beest niet verder ga, is het mij nooit opgevallen.


  En nu zijn wij fraudeur!
  Mag niet te veel meer zeggen hier, maar ik vind het zo VALS


  Ik lees hier bovenstaande, ik vind het zo onbeschoft dat er al meerdere zijn, zo komen we wel aan duizenden gevallen!!!

 • renepas

  Hier t zelfde vaars verworpen in de wei geen vrucht kunnen vinden. Kon m dus ook niet laten kalven. Bij crv gemeld hebben er n kalf datum aangehangen. Maar dit is geen i&r melding schijnbaar. Dus ook geblokkeerd en nu moet ik ook nog twee tweelingen van januari dit jaar dna trekken...

 • Bennie Stevelink

  @renepas, je had wél een kalfdatum kunnen invoeren. Bij een doodgeboorte is er geen genummerd kalf maar geef je het nummer van de koe door. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een managementprogramma waar je ALTIJD een kalfdatum invoert, ongeacht of er wel of geen levend kalf aanwezig is. Vanuit het managementprogramma wordt het doorgegeven aan I&R.

 • mtseshuis

  Zo! Komen daar snel even een heel aantal fraudeurs bovendrijven! Wat een trieste bedoening zeg! Ga je eens heel snel schamen minister Schouten en NVWA!

 • Bij de jaarafsluiting boekhouding moet je toch ook de dieren opgeven.
  Dan komen de vaarzen die afgekalfd hebben toch wel boven water als je ze verkeerd hebt gemeld. Denk toch wel dat een ieder weet hoeveel stuks hij van iets in de stal heeft lopen. Je bent volgens mij zelf altijd verantwoordelijk voor de goede opgave in i en r systeem. Als je te hard rijd heb je dat ook zelf gedaan.
  Het is alleen ontzettend vervelend dat de goede altijd onder de kwade moeten lijden.

 • simpel boerke

  @bennie, en waar blijf je met het doodgeboren kalf dat er niet is? zal toch naar rendac moeten. hoe los je dat op?

 • deB.


  Dat is het nu net, bij jaarafsluiting staat de vaars ook netjes in management programma bij melkgevende dieren!! Heb dood afkalving ook netjes ingevoerd in programma, maar blijkbaar koppeling i&r niet goed gegaan.

  Bedankt, dacht alles naar eer en geweten ingevuld te hebben.. FRAUDEUR

 • deB.

  Btw... had vorig jaar nog fosfaatruimte over voor 8 koeien!

  Gaat mij totaal niet om meer vee te kunnen houden....gewoon een 1!! stom foutje, wat nu uit de bus komt.

  En we kunnen geen kant meer op.

 • Bennie Stevelink

  @Piet de Boer, er hoeft helemaal geen kalf naar Rendac. Je geeft gewoon een kalfdatum door zonder melding naar Rendac. Ik heb dat zelf ook wel een keer gehad, enkele jaren geleden. Een vaars had in de wei gekalfd met 7 maanden. Ze had wel enig uier gevormd dus gingen we haar melken. Het afgezette kalf hebben we nooit gevonden.

  De reacties van @renapas en Piet de Boer geven ondertussen al wel een aanwijzing over de geloofwaardigheid van de smoezenoptocht die hier voorbij komt.

 • driepint

  Bennie, hoe veroordeel je mijn casus? 5 vaarzen uit Dld laten komen, zit ruim onder mijn plafond. Keurig de RVO-protocollen gevolgd: aangemeld in IenR-systeem op dag van aanvoer, Rinderpasse opgestuurd binnen 5 dagen en geleideformulier. Nergens een vraag over kalfdatum gehad en nu toch geblokkeerd. Heb inmiddels een advocaat erachter gezet en RVO aansprakelijk gesteld voor alle schade die voortkomt. Als ze het hard willen spelen, kunnen ze het hard krijgen

 • simpel boerke

  @bennie. toen kwam je er mee weg, maar dat geeft geen garantie dat je nu niet boven komt drijven. ik vind het trouwens flauw om mijn vraag een smoezenoptocht te noemwn, het is gewoon een praktisch probleem.

 • mtseshuis

  "Smoezenoptocht" past prima in de lijn van LTO en LNV... Van een mug een olifant maken en "kijk ons eens goed zijn!" Je zou haast vragen om bij Jinek aan tafel te mogen en deze compleet overtrokken flauwekul aankaarten.
  De echte fraudeurs (hoeveel 45,150,...?) die mogen ze met naam en toenaam overal vermelden, maar deze totale onzin mag morgen elke actieve NVWA-er snel gaan helpen herstellen. Dan maar een dagje wachten met controleren! Ga eens snel die onschuldige boeren deblokkeren!

 • landboer

  Hier ook geblokkeerd ,idem als renepas... Nooit geweten dat doorgeven bij cr delta niet bij RVO bekend is! Voel me echt geen fraudeur ,Bennie vindt dat wel blijkbaar....

 • alco1

  @Bennie zit nog in de ontkenningsfase

 • Bennie Stevelink

  CRV en alle managementprogramma’s boden vorig jaar een GVE-monitor aan. Je werd er onder bedolven. Ik weet heel zeker dat die van Agrovision gekoppeld was aan de I&R. Ze hebben expliciet aan hun klanten gemeld dat hun GVE-monitor de gegevens uit de I&R haalde.
  Ik kan mij niet voorstellen dat de GVE-monitoren van andere aanbieders hun gegevens niet uit de I&R haalden. Een GVE-monitor die zijn gegevens niet uit de I&R haalt heeft het risico van een verschil met I&R. Geen enkele aanbieder zal dat risico nemen.

  Iedere boer kon dus via de GVE-monitor van dag tot dag zien hoe zijn veestapel in de I&R geregistreerd was. Als je vaarzen hebt aangevoerd die in de I&R niet juist geregistreerd zijn, buiten jouw weten om, dan zag je dat direct in de GVE-monitor en kon je dit corrigeren. De bovenstaande reageerders hebben dat blijkbaar geen van allen gedaan.

  Ik zie een groot aantal reageerders die met grote emotie en verontwaardiging een slachtofferrol aannemen en vervolgens argumenten aanvoeren die aantoonbaar gelogen of volstrekt ongeloofwaardig zijn.
  Het is misschien een persoonlijk iets van mijzelf, maar hier kan ik niet tegen. Dan kan ik het niet laten om de l.lverhalen één voor één door te prikken.
  Het bestaan van de GVE-monitor, gekoppeld aan de I&R, verwijst vrijwel alle l.lverhalen naar het rijk der fabelen.

 • driepint

  Prik mijn l.lverhaal dan eens door. Geef mij een link waarin staat dat ik een kalfdatum moet doorgeven in het I&R-systeem.

  Overigens is jouw verhaal over GVE-monitor een l.lverhaal. Agrovision haalde zijn gegevens uit de eigen registratie. Geen dingen verzinnen Bennie.

 • jeannettedekker1

  Bennie jij bent uitermate geschikt voor een baantje bij de nvwa. Je bent uit het goede hout gesneden.

 • A1967

  En al zou het kloppen dat zulke fouten voorkomen hadden kunnen worden, dan kun je dit toch nooit fraude noemen, kom op zeg. Ik vind het onbeschoft om deze boeren zo te beschuldigen.

 • simpel boerke

  Ben zelf ook een keer in een administratief doolhof beland, door fout van rvo. Is uiteindelijk allemaal goed gekomen na vele telefoontjes en betonnen muren waar je met geen mogelijkheid doorheen komt. Als je dit een keer meegemaakt hebt praat je wel anders en begrijp je de frustatie van degene die hier nu ook mee te maken hebben. Het geeft een heel groot gevoel van onrecht.

 • A1967

  Wat ik wel fraude vind, een officier van justitie maakt een miljoenen deal met een crimineel, zonder te melden, later als staatssecretaris gaat hij daar later met de minister samen gigantisch over staan liegen in de tweede kamer, wat is zijn straf, hij krijgt een baantje waarbij hij een paar ton per jaar meer gaat verdienen.
  Dit ging ook over de veiligheid.
  Zoek de verschillen. .......

 • xw

  Bennie heeft zoveel rechtvaardigheidsgevoel dat hij best bij de NVVA zou kunnen werken. Prima hoor, dat kan niet van iedereen gezegd worden. En voor iedereen:
  niet naar anderen kijken, gewoon zorgen dat binnen de melkveehouderij alles volgens de regels verloopt. Gewoon bij je eigen beginnen.

 • landboer

  Ben blij dat hij mn buurman niet is, is in staat om de nvwa op je af te sturen

 • Henk.visscher

  hier in de buurt ook al een paar bedrijven geblokkeerd ivm dode kalveren<aantoonbaar ligt de fout niet bij de boeren

 • agratax(1)

  Alles overziend bekruipt me het gevoel, dat alle door de overheid ingestelde registratie systemen niet veel anders zijn dan Werkverschaffingsprojecten, die ook nog eens niet 100 % betrouwbaar zijn. Maakt deze automatisering dan een fout -wat niet kan- is de boer als gegevens aandrager Frauduleus bezig. Vroeger maakte de ambtenaar NOOIT een fout nu is het de computer die geen fout maakt en daarmee is de gegevens invoerder (boer) altijd degene die bewust de fout heeft gemaakt. Hij zal het tegendeel moeten bewijzen. Zo werkt onze onvolprezen overheid nu eenmaal, zij zijn onfeilbaar.

 • alco1

  @agratax. Hopelijk toch wel sarcastisch bedoeld!!!!!

  Waar het om gaat is dat de minister in zijn brief naar de tweede kamer zegt dat er 2100 bedrijven geblokkeerd zijn omdat de geboortedatums niet overeen komen met andere (melkcontrole) gegevens.
  Nou bovenstaand te lezen klopt daar al niets van.
  Em het ging toch allemaal over 8000 x meerlingen fraude.

 • Henk.visscher

  Ik hoor LTO nu niet,ik vind het schandalig dat bedrijven zo maar op slot worden gegooid, hier in de buurt is een bedrijf op slot, waar een kalf in het IR systeem ontbrak, wel doorgegeven aan Rendac, veehouder kan dit bewijzen, heeft dat ook al gedaan, maar moet minstens tot volgende week wachten, totdat de ambenaren tijd hebben om dit recht te zetten.
  Als LTO nu niet correct op treed gaat ze dat veel leden kosten, ik hoor steeds meer boeren die het hebben gehad met LTO.

 • Henk.visscher

  Ik kan iedereen aanbevelen om voordat je vee weg wilt doen eerst te kijken of je op slot bent, hier een boer die vee weg wou doen, kwam er via de handelaar achter dat hij op slot zat.

 • alco1

  @Visscher. Ik denk dat @Bennie nog het enigste lid wordt.
  Wat een smoes verhalen, waarmee je nog veel verder daalt in achting.
  GVE monitoring is niet verplicht, dus lang niet iedereen heeft daar kennis van.

 • Henk.visscher

  alco< bedoel je mij ivm smoesverhalen verklaar je nader

 • Firma Vellenga

  Wat een puinhoop allemaal. Wij gevende registratie altijd telefonische door (I&R). mag ik vragen hoe je het moet opzoeken of je bedrijf op slot staat??? Je bent nu helamaal nergens zeker meer van als ik jullie verhalen lees.

 • Kelholt

  Het was al laat voor @Bennie Stevelink maar het zou toch wel aardig zijn als hij even bewijst dat de GVE-monitor van Agrovision de gegevens direct uit de I&R database haalde en niet uit de eigen data van CowVision. Kan hij dit niet dan zouden excuses wel op z'n plaats zijn.

  Dat gezegd hebbende het is natuurlijk één groot circus. Misschien moet de NVWA ook even de BRP (Basisregistratie Personen) gaan controleren. Iedere gemeente die de boel niet op orde heeft gaat op slot.
  (Uit onderzoek, uitgevoerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, bleek dat in 2009 bij 5 procent van de personen fouten zaten in de administratiegegevens.)
  Dus om 5% van de Nederlandse gemeenten komt een hek te staan totdat ze de registratie herstelt hebben.
  En als we dan toch gelijke monniken gelijke kappen doen dan krijgen de boeren een boete van € 325,- per verkeerde registratie en niet meer!

  "De gemeente kan een bestuurlijke boete van ten hoogste € 325,- opleggen aan iemand die zijn adres niet (juist) opgeeft of bewust toelaat dat een andere persoon op zijn woonadres is ingeschreven, terwijl hij weet dat dit onjuist is." Wikipedia

 • farmerbn

  Kunnen andere mensen zien wie op slot zit?

 • Rub

  In het i en r systeem zit een fout voor de doodmeldingen, wanneer je een kalf aanmeld bij de rendac en je vult de moederkoe in dan komt in i en r automatisch de geboorte te staan, wanneer je ook via management systeem de melding doet kalveren met bijbehorend dood kalf en verzend wordt dit bij i en r gezien als een tweeling, daarom geef ik de kalveren op met id moeder 9# daarna de registratie in management. Deze stuurt m dan ook door.

  Ik hoop niet dat ze daar alle tweelingen op hebben gebaseerd met het maken van de conclusies.

  Kan trouwens op mijn rvo, i en r gegevens alleen een stallijst uit draaien maar daarmee kan ik nog niet voor mezelf checken welke koe, pink, kalf in welke categorie staat. Was wel makkelijk geweest.

 • alco1

  @Kelholt. Bennie is een zeer goed ontwikkeld iemand.
  Maar deze mensen hebben het gebrek dat ze denken overal 'boven ' moeten drijven.
  En dan slaan ze weleens door.

 • Ook wij doodgeboorte bij een vaars.
  Door telefonische aanname bij Rendac (medewerker gesproken ipv band) is de registratie van de moeder niet gebeurd.

  Ga er overigens vanuit dat tezamen met de gegevens van Rendac eea snel wordt opgelost 🙄

 • v w

  Management programma komt zeker te weten niet altijd 100% overeen met i en r , vorig jaar met de reductie kwamen wij niet onder de doelstelling eerste periode terwijl wij in agrovision er wel onder zaten . Alles uitgezocht en bleek dat wij verschillende kalveren/vaarzen zouden hebben lopen maar die als nuchter kalf al dood waren gegaan en ook met rendac afgevoerd ( periode verspreid over meerdere jaren) . Blijkbaar ook iets mis gegaan met koppelen. Toen makkelijk kunnen recht zetten bij rvo. Gelukkig maar, nu geen problemen of blokkade. Maar al die automatisering betekent niet per definitie dat het klopt dus@ Bennieikweetallesbeter

 • daan1908

  Totale chaos , wat hier gebeurt slaat nergens op . Ze zijn compleet de weg kwijt bij de Overheid .

 • gerben5

  Als je zo leest en hoort is het grootste probleem het niet melden bij rendac van levensnr moederdier bij doodgeboorte.

 • Gek he. Wij hebben ook wel eens een dood kalf en dat bij ons alles wel klopt.
  Vraag me weleens af of sommige nog wel weten wat er in de stal loopt en in de hokken zit. Elk nieuw jaar in de boekhouding tellen we eens de beesten die we hebben en checken dan eens op de stallijst of alles klopt wat die aangeeft. Dan kun je er zelf je fouten uithalen als iets niet zou kloppen. Dat hadden denk ik vele van jullie al zelf een aantal fouten kunnen vinden en herstellen. Wordt er moedeloos van dat sommige altijd een ander de schuld proberen te geven.
  Bennie zegt eigenlijk ook waar het op staat maar als je de waarheid zegt Bennie deug je voor sommige niet meer.
 • jeannettedekker1

  Het bestaat niet dat Bennie goed ontwikkeld is hij heeft namelijk niet het vermogen zich breed te oriënteren heeft alles van horen zeggen,bovendien is hij altijd overtuigd van zijn eigen gelijk,en geeft toe dat hij het liefst bloedzuigt. Dat laatste lukt redelijk. Maistelers ,boeren die vaarzen uit het buitenland halen en boeren die meer grond hebben als hij moeten het keer op keer ontgelden.als ik hem was zou ik alles 3 keer controleren want hij kan zich geen foutje meer veroorloven.


 • kleine boer

  Lijkt wel of Bennie geblokkeerd is 😜

 • siebes

  bennie heeft t niet goed. Is niet direct gekoppeld aan i en r

 • ENDE902

  Beste mensen,
  Laat iedereen a.u.b. in zijn waarde in deze roerige tijden.

 • jeannettedekker1

  Oké sorry

 • gerben5

  @vw telden die dooie kalveren en pinken ook mee op de peildatum? Liep over meerdere jaren zei je. Kom je nog goed weg

 • alco1

  @Kleine boer 16.55 Dat zou de beste grap van 2018 worden.

 • jeannettedekker1

  Wij zijn het land waar melk de motor is😀👍😀👍😀👍

 • Bennie Stevelink

  Denk maar niet dat ik mij er wat van aantrek. Ik zie geen inhoudelijke reacties, alleen emoties. Dat laat ik gewoon langs mij heen gaan.

 • Henk.visscher

  Bennie gedeeltelijk heb je gelijk ,maar uit al die verhalen kun je toch voorzichtig de conclusie trekken dat er iets in de koppeling CRV en I enR fout zit, bij een paar dieren kun je dit over het hoofd zien, bij grotere aantallen is dat volstrekt onmogelijk dan wist je donders goed dat er iets niet klopte.
  Toch?

 • Henk.visscher

  Wat mij zo verbaasd,is dat wij vorig jaar in dieraantallen omlaag moesten vanwege fosfaat reductie en dat door velen zoveel vaarzen uit Duitsland zijn gehaald.

 • Bennie Stevelink

  @Henk Visscher, daar noem jij een punt wat ik ook in gedachte heb bij het lezen van de reacties. Waarom Duitse vaarzen voor 2000 Euro terwijl Nederlandse vaarzen bijna gratis waren af te halen?
  Als iemand een verhaal verteld hoe hij slachtoffer is geworden van fouten van van anderen en er zijn Duitse vaarzen bij betrokken dan geloof ik het op voorhand al niet meer.

 • jeannettedekker1

  2000 euro. Bijna gratis. Door fouten van anderen. Om moedeloos van te worden. Allemaal complete onzin.

 • jeannettedekker1

  Is dat nou inhoudelijk.

 • jeannettedekker1

  Lees het artikel van 17.48. Dat is inhoudelijk.

 • alco1

  Weer dat domme van @Bennie.
  Goede vaarzen zijn overal duur en slechte ook in Duitsland niet aan de straatstenen te slijten.
  Daarnaast zijn de veilingen nog steeds in trek en BVD/IBR gecertificeerd.
  Veel boeren kiezen ervoor om zelf BB in te zetten met eigen stier of iets dergelijks. Je bemesting ruimte niet invullen door jongvee heet dat.
  En dan uitzoeken op de veiling, waardoor je niet zelf met de slechte blijft zitten.
  Maar zoals het spreekwoord luidt: ""Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten".

 • no-profile-image

  Hier ook blokkade! We kunnen niet eens precies achterhalen wat nu fout is. Gaat ook hier om 1 vaars, die op afkalfdatum 1-1-18 netjes is aangemeld. Het enige wat we uit de 9 kantjes vd NVWA kunnen ontcijferen, is dat melkmonsterdata zijn gebruikt bij het opsporen. (Maar dan nog!) Op 2-1-18 is er gemonsterd, deze vaars nog niet uiteraard. De vaars staat wel al vermeld op de lijst, maar dan 'zonder monster' of uitslag (want ze had net gekalfd). Echter, op de uitslag vd monsters heeft het lab als monsterdag om onbekende reden 30-12-17 in het systeem ingevoerd. Ten onrechte, maar dat is niet iets waar je achteraan belt, omdat je zelf wel weet wat de exacte datum is. Monsteren doe je immers voor jezelf en niet voor een (controle)instantie. Het leek ons totaal onbelangrijk. Er bestaat bovendien geen enkele verplichting om óók die gegevens allemaal punctueel te hebben. Nu blijkt, dat deze monsterdata ineens OOK als opsporingsdata worden gebruikt, en word je opgeknoopt en lijd je schade door één onbeduidende administratieve slordigheid van een laborant op het lab waar de melkmonsters worden onderzocht! Om de rillingen van te krijgen. Je hele bedrijf gaat op slot, je moet zelf maar aantonen waar de fout zit, en je moet maar afwachten hoe lang het gaat duren.
  Daarbij: op een extensief bedrijf(!), met het hele jaar nog ruimte voor extra koeien die niet is opgevuld, heb je al helemaal geen reden om te knoeien met één vaars! Waar zijn ze toch in hemelsnaam mee bezig?!
  Dit is Kafka!

 • John*

  ze hebben zich er makkelijk vanaf gemaakt door alle bedrijven die vaarzen ouder hebben dan 27 maanden aan te schrijven en zich te laten verantwoorden. Bij de bedrijven waar het klopt of dat er een administratieve fout zit zal dat zo het beste opgelost worden.

 • Dutchdairy

  Hoe weet je überhaupt of je bedrijf geblokkeerd is? Krijg je daar een melding van? Of kun je dan niet meer inloggen? Of staat dat ergens in " mijn dossier"?

 • kleine boer

  Bennie wijs ons even zeg half jaar terug dat je ons gewaarschuwd hebt dat er veel geblokkeerd gaan worden ik kan die waarschuwing niet terug vinden....

 • machtvertoning........

 • pb1974

  lijkt wel een heksen jacht

Laad alle reacties (69)

Of registreer je om te kunnen reageren.