Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Zuivelveiling Fonterra laat herstel zien

De zuivelprijzen op de GDT-veiling hebben dinsdag 4 december een duidelijk herstel laten zien.

De GDT-index, een som van alle transacties, ging met 2,2% omhoog. Het is voor het eerst sinds begin augustus dat de index een stijging laat zien. De sterkste stijging was er voor karnemelkse poeder. De prijs voor dit product ging met 16,9% omhoog naar $ 2.973 per ton. Ook de prijs van het meest verhandelde product, vollemelkpoeder, liet een duidelijk plus zien. Door de stijging van 2,5% staat de prijs voor vollemelkpoeder nu op $ 2.667 per ton.

Boter stijgt in prijs

Ook boter ging in prijs omhoog. De notering plust met 2,7% naar $ 3.745 per ton, terwijl voor mageremelkpoeder $ 1.970 per ton werd betaald. Dat was 0,3% meer dan op de veiling van twee weken terug. Cheddar was het enige product dat op de veiling van 4 december een daling liet zien. De notering voor dit product ging met 2,2% terug naar $ 3.184 per ton.

Laatste reacties

  • koestal

    melkaanvoer in Europa stagneert

  • deB.

    Stagneert??? Daalt en die gaat nog harder dalen, het voer raakt in veel gevallen op... En boeren doen niets anders dan noodgedwongen het probleem vooruit schuiven, maar het komt wel!!

Of registreer je om te kunnen reageren.