Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig verandering in markt slachtkoeien

De stemming op de veemarkt in Leeuwarden was niet veel anders dan vorige week. Het aanbod aan slachtkoeien werd tegen dezelfde prijzen verkocht.

Dat blijft voorlopig ook zo, verwachten handelaren. Hoewel het aanbod met een totaal van 422 wat ruimer was dan een week eerder, zorgde dat niet voor druk op de prijzen. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd net als een week terug € 2,35 tot € 2,75 per kilo geslacht gewicht betaald. Ook voor de andere kwaliteiten werden dezelfde noteringen gehanteerd als vorige week.

Prijsverschil met Duitsland

Opvallend is het prijsverschil met de noteringen voor slachtkoeien in de Duitse markt. Bij onze oosterburen gaan de prijzen al een aantal weken omlaag. Handelaren hadden verwacht dat de Nederlandse slachterijen die prijsdaling aan zouden grijpen om de prijzen in Nederland ook naar beneden te trekken, maar daarvan is geen sprake.

Stabiele prijzen in komende weken

Voor de komende weken gaan handelaren uit van een markt met stabiele prijzen. De vleeshandel valt nog altijd iets tegen, maar omdat het aanbod aan slachtkoeien zeker niet groter wordt, houden handelaren rekening met nagenoeg stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.