Rundveehouderij

Achtergrond

Voermarkt koerst rustig richting jaareinde

Bij veel melkveehouders heeft de fosfaatboekhouding momenteel voorrang. Het is daardoor relatief rustig in de voermarkt.

De balans tussen vraag en aanbod blijft aanwezig in de markt. Dat maakt dan ook dat handelaren weinig veranderingen in de prijzen verwachten voor de komende weken. De laatste weken van het jaar staan bij veel melkveehouders toch in het teken van de fosfaatrechten. Vanaf januari wordt dan weer de balans opgemaakt en wordt er gekeken naar wat er in ruwvoer moet worden gedaan.

Rustige handel kuilmais

De handel in kuilmais blijft, ondanks de iets groeiende vraag, nog altijd rustig. De echte vraag moet nog altijd loskomen en de verwachting is dat dit pas na de jaarwisseling gaat gebeuren. Handelaren zien de prijs voor kuilmais dan ook niet meer veranderen de komende weken. De prijs van € 60 tot € 65 per ton blijft naar alle waarschijnlijkheid staan.

Weinig beweging bijproducten

Ook qua bijproducten zit er maar weinig beweging in de markt. Tarwegistconcentraten zijn iets duurder vanwege een beperkter aanbod, terwijl het aanbod aan aardappelpersvezels steeds krapper wordt. Door het sluiten van verschillende productielocaties komt steeds minder product beschikbaar. De prijs blijft echter staan op € 44 per ton.

Wellicht dat de vraag naar ruwvoer de komende weken iets aantrekt, maar tot een groter verandering in de markt gaat dit volgens handelaren niet leiden. Pas na de jaarwisseling, als meer en meer boeren de balans op gaan maken, komt er wat meer leven in de brouwerij.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.