Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Rustige handel in slachtkoeien

Met een beperkte aanvoer aan slachtkoeien en een stuk minder kopers verliep de handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik rustig maandagochtend. Tot een verandering van de prijzen kwam het dan ook niet.

Omdat niet alle slachterijen geopend zijn maandag, waren er duidelijk minder kopers op de markt. Ook op beide kerstdagen wordt niet geslacht, waardoor het animo om nu nog dieren te kopen er niet tot nauwelijks is. Wat dat betreft was het volgens handelaren maar goed dat er ook beduidend minder dieren (40 slachtkoeien in totaal) werden aangeboden.

Geen verandering in prijzen

Een verandering in de prijzen was er maandagochtend niet in Bunnik. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd € 2,65 tot € 2,90 per kilo geslacht gewicht betaald. Het is al de achtste week op rij dat de bovenkant van de notering op € 2,90 per kilo staat. Op korte termijn verwachten handelaren ook weinig verandering.

Krapper aanbod

Voor de eerste periode in het nieuwe jaar wordt door handelaren rekening gehouden met een, in vergelijking met de afgelopen maanden, krapper aanbod aan slachtkoeien. Het ligt dan aan de vleeshandel of een hogere prijs haalbaar is. Een prijsdaling bij de slachtkoeien lijkt in ieder geval niet aan de orde.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

 • voorlopig allemaal ff de dieren vasthouden
  dan krijgen we ze wel op de knieën.

 • mariapeel

  prijzen gaan flink stijgen er zijn geen koeien meer

 • deB.

  Helemaal waar, er zijn geen koeien meer...mindere koeien worden weer drachtig gemaakt, omdat er geen vervanging is.
  Het wordt echt een groot probleem in dit K land. Je kunt er geen normale bedrijfsvoering op na houden. Walgelijk

  Btw. Het stinkt hier op het platteland nu al verschrikkelijk naar vuurwerk!
  @kanenmagallemaal.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.