Rundveehouderij

Achtergrond

Ruim aanbod rosékalveren drukt prijzen

Een ruim aanbod aan rosévleeskalveren zorgt voor een zeer moeizame markt.

De vleeshandel loopt wel door in volumes, maar door het ruime aanbod blijft verbetering uit. Voor een jongrosékalf wordt tussen de € 3,80 en € 3,85 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarmee ligt de prijs nu 5 cent onder het niveau van exact een jaar terug. Zicht op verbetering van de prijs is er op dit moment niet. Hiervoor is het aanbod momenteel te ruim en het lijkt er sterk op dat dit de komende ook zo blijft.

Groter aanbod oudrosékalveren

Ook bij de oudrosékalveren wil het op dit moment niet vlotten in de handel. Ook hier geldt dat het aanbod groter is dan de vraag. Dat zorgt voor een prijsdaling van 5 cent naar € 3,40 tot € 3,45 per kilo geslacht gewicht. Voor de komende weken blijft ook de prijs voor de oudrosés nog wel onder druk staan.

Bij de startkalveren verandert er weinig in de markt. De prijs blijft staan op € 300 tot € 305 per kalf van 100 kilo af-stal. Handelaren rekenen voor de aankomende periode op dezelfde prijs.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.