Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Prijs mageremelkpoeder verder omhoog

ZuivelNL heeft de notering voor mageremelkpoeder voor consumptie met € 4 verhoogd naar € 166 per 100 kilo. Daarmee komt de prijs op het hoogste niveau sinds eind augustus vorig jaar. Toen zakte de prijs van € 172 per 100 kilo terug naar € 166 per 100 kilo.

ZuivelNL verhoogde niet alleen de prijs van mageremelkpoeder voor consumptie, maar ook het mageremelkpoeder voor veevoer ging in prijs omhoog. Die prijs steeg met € 5 naar € 148 per 100 kilo, het hoogste niveau sinds eind september vorig jaar. Voor vollemelkpoeder geldt dat er € 2 bij de notering op komt, waardoor de prijs nu op € 267 per 100 kilo staat.

De markt voor boter blijft moeizaam, gezien de prijsdaling van € 2 voor dit product. Boter noteert nu € 416 per 100 kilo en ligt daarmee onder het prijsniveau van 2017 en 2016. De markt voor boter is moeizaam en dat is terug te zien in de prijs.

Laatste reacties

 • el

  Dacht dat boter consumptie was toegenomen!

 • deB.


  Boterprijzen zouden voor langere tijd op hoog niveau blijven volgens de berichten.
  Zie daar, ze weten ook van niets!

 • mtseshuis

  Haha, glazenbol kijkers, maar mooi dat de poeder omhoog gaat, dan blijft de stemming gematigd positief en dat is goed! Moet niet te gek gaan, want dan gaan ze elders weer flink melken en wij kunnen toch niet meedoen, dus dan maar stabiel op een mooi niveau!

 • veldzicht

  De prijs kan ook niet teveel stijgen,allerlei zuivel vervangers liggen op de loer voor wie het nu niet rendabel is het te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.