Rundveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Melkproductie laat ook in november daling zien

De Nederlandse melkaanvoer is in november verder gedaald.

In totaal werd 1,067 miljoen ton melk geleverd. Dat is bijna 7% minder dan in diezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Ook ten opzichte van oktober werd minder melk geproduceerd. De productie per dag lag in november op 35.556 ton, terwijl dat in oktober nog 35.765 ton per dag was. Daarmee is de daling van dagproductie verder doorgezet. Vanaf mei is een dalende lijn te zien in de melkproductie per dag. Het vetpercentage lag vorige maand op 4,53%. Dat is het hoogste vetpercentage sinds maart van dit jaar.

3% minder melk geproduceerd

Tot en met november is nu 12,75 miljoen ton melk geproduceerd door de Nederlandse melkveehouderij. Dat is beduidend minder dan de 13,1 miljoen ton in die periode vorig jaar. Een verschil van bijna 3%.

Laatste reacties

 • deB.

  gaat nog verder naar beneden, de voerplaten raken leeg deze winter, geld is er ook niet, bakken met koeien opgeruimd, het is over en uit op veel plaatsen. En de rest raakt er ook klaar mee, de drive is uit de sector.

 • Henk.visscher

  er isinderdaad niet veel meer aan op deze asociale manier

 • Alco

  Zou weleens meer lijnen willen zien.
  Ook van'16 '15 '14 '13 '12.

 • deB.

  Er is geen verdienmodel meer over!! Nog wat van die wijze boertjes die het nog verhullen met mooie praatjes, vraag je verder, kom je ook tot de conclusie dat er niets verdiend wordt! Al die lely high tech speeltjes stallen is een kwelling qua kosten! kijk wat er van te koop staat en komt

 • Hoe verder prod zakt hoe eerder er tekorten komen......alles heeft zn keerzijde

 • deB.


  Ze lachen ons uit in andere landen, wij krijgen gewoon wereld gerelateerde prijzen...!

 • mtseshuis

  Ziet er goed uit voor de melkprijs voor de komende periode. Overigens had de RMO hier het over aantrekkende producties, moesten alweer schuiven met de planning. Das wel jammer, melk liever voor 35-40 cent dan voor 5 cent minder...

 • piet p

  Nederland stelt wereldwijd geen zak voor dus reken maar nergens op.
  Onze kostprijs ligt alleen hoger maar dat doen we zelf.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.