Rundveehouderij

Achtergrond 13 reacties

FrieslandCampina verlaagt garantieprijs met € 1,00

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor gangbare melk voor januari met € 1,00 naar € 36,25 per 100 kilo.

Dit is volgens de zuivelonderneming een gevolg van lage basiszuivelprijzen (boter, kaas en melkpoeders). De garantieprijs voor biologische melk stijgt met € 1,00 naar € 48,00 per 100 kilo. Dit is een gevolg van hogere uitbetalingsprijzen bij referentiebedrijven.

Arla: lagere voorschotmelkprijs, hogere prijs biologisch, Vlog en weidegang

Het Deens-Zweedse Arla heeft haar voorschotmelkprijs voor januari voor gangbare melk met € 1,70 verlaagd naar € 32,39 per 100 kilo. Dit is de melkprijs zoals die vanuit Denemarken wordt gepubliceerd, op basis van de daar geldende prijzen voor vet en eiwit. Deze geldt bij een volume van 800.000 kilo per jaar. Leveranciers met een volume van 1,1 miljoen kilo melk ontvangen 8 cent per 100 kilo meer.

Voor Vlog (gentechvrij) en weidegang betaalt Arla € 1,50 per 100 kilo extra. Arla’s biologische melkprijs voor januari stijgt licht met € 0,18 naar € 44,68 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw.

DMK verlaagt melkprijs met € 1,00

DMK heeft in Duitsland al aangekondigd haar melkprijs over januari met € 1,00 te verlagen. Dochteronderneming DOC Kaas betaalde over december een voorschotmelkprijs van € 33,68 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • Trot

  Happy nee jear alles duurder o nee melk niet

 • deB.

  Droevig Dat is in een woord samengevat! Jaren 80 prijs, met dubbele kosten....diep triest dat we ons zo laten lijden!

 • Zuperboer

  Hoppa... Die Schumacher is een slimme jongen. Doen we op 31 december 1 ct van de hele meuk d'r af en hebben we de Topzuivel voor een jaar gefinancierd. Lekker goedkoop voorfinancieren door de eigenaren van de toko. Happy Newyear Hein! (dat laatste vrij naar Home Alone deel2 waar we jaarlijks rond de kerst mee worden doodgegooid).

 • brutus71

  Eigenlijk valt het me mee de garantie prijs voor Jan 2019, ze zijn altijd voorzichtig met de garantie prijs voor de eerste maand van het jaar, er gaat maar 1 cent vanaf, er zijnjaren geweest dat er meer van af ging.
  Maar het prijsniveau is natuurlijk bedroevend , als je naar alle kosten en hokus pokus kijkt, tja en die zgn. Topline zuivel krijgt dezelfde melkprijs alsde reguliere melk in dec. 18 , dat is helemaal zot.

 • Bolder01

  TROT & DE.B meer woorden niet aan vuil maken F.C zij moeten zich al langer schamen zoals gezegd alles duurder , nee maar we halen nog ff een cent er af ,, INPLAATS VAN EEN PAAR CENTEN ER BIJ

 • kalkar

  Niet zo klagen graag, jullie koeieboeren krijgen ook nog veel subsidie per bedrijf. Veel andere boeren krijgen dat niet en zolang er nog graag meer dan € 50.000,- per ha wordt betaald zal het allemaal nog wel meevallen, niet dan.
  Prettige jaarwisseling voor iedereen.

 • kleine boer

  Kalkar staan er zat te koop wat let je zou ik zeggen stap er bij in.

 • Zuperboer

  @Kalkar; Glucklig 2019 und keine off topic Reaktionen nächstes Jahr.

 • xw

  niet zo emotioneel reageren aub.. Dit was te verwachten, maar over 2 of 3 maanden gaan we weer crescendo. Lees allemaal de zuivelanalyse 2018 van boerenbusiness en wanhoop niet. Het ziet er best goed uit met rfc. Hou je in en laat buitenstaanders niet met je lachen, zoals nu gebeurt. Laat ze maar lullen (want dat is het).

 • 306lsa

  Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar !

 • Jaap39

  Inderdaad, allemaal gelukkig nieuwjaar en zo snel mogelijk die melkprijs naar het niveau wat bij deze tijd past. De (pre)historie eindelijk eens achter ons latend.
  Dat ook alle inspanningen (lees de diverse melkstromen) nu ook eindelijk eens fors geld gaan opbrengen, en geen fooi.
  Dan krijgt de traditionele agrariër weer spek op de botten, dat verdienen deze bedrijven!

 • Nieuw.

  Bekijk het positief, RFC prijs is bijna 12% hoger dan Arla.

 • piet p

  Accepteer het maar of ga wat anders doen wordt toch niet beter.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.