Rundveehouderij

Achtergrond

Blankvleesmarkt draait nu alleen om volumes

Een beweging in de prijzen zit er dit jaar niet meer in bij de blankvleeskalveren. De komende weken draait het om maar één ding: volumes.

Richting de feestdagen gaan veel dieren richting de slachthuizen. Slachterijen merken dat de vraag naar het vlees goed is en dat het product vlot zijn weg vindt. De weken voor kerst worden gekenmerkt door een groot aantal slachtingen en dat is dit jaar niet anders. Een hogere prijs realiseren zit er echter niet in.

Voor een blankvleeskalf (O+P-) wordt nu gerekend met € 4,80 tot € 4,90 per kilo geslacht gewicht. Dat is duidelijk lager dan een jaar terug, maar tot grote ontevredenheid leidt dit echter niet. Het aanbod aan blankvleeskalveren laat zich goed opnemen en de komende weken zal de mestleeftijd van de kalveren zakken tot zo’n 25 weken.

Lees verder onder de grafiek.

Stabiele markt

Ook in de rest van Europa gaat de markt stabiel richting het einde van het jaar. Pas in de eerste weken van januari kan de markt weer wat gaan bewegen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.