Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijs fosfaatrechten komt niet boven € 250

De markt voor fosfaatrechten was wat rumoerig vorige week. Even zakte de prijs richting € 240 per netto kilo. Aan het einde van de week ging de prijs weer terug naar een niveau net iets onder € 250 per kilo.

Op dit moment ligt de prijs tussen € 247 en € 250 per netto kilo fosfaat. Handelaren en bemiddelaars schatten in dat dit voorlopig ook echt de bovenkant van de markt blijft. Als de vraagprijs stijgt, wijken potentiële kopers uit naar het leasen van rechten. De prijs voor lease ligt rond € 60 per netto kilo.

Het aanbod aan fosfaatrechten blijft redelijk in evenwicht met de vraag. Heel grote partijen worden niet meer aangeboden, maar ook niet gevraagd. Het aanbod aan leaserechten is voldoende. De grootte van aangeboden partijen varieert van 50 kilo tot 250 kilo.

Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

  • diekmann

    Wat een zeepbel is dit toch.

  • Bolder01

    Er is vraag uit china toch

  • Bolder01

    Er is vraag uit china toch

Of registreer je om te kunnen reageren.