Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Krimp in aanbod stuwt prijs slachtkoe

Het aanbod aan slachtkoeien wordt langzaamaan minder. Op de veemarkt in Leeuwarden zorgde dat woensdagavond 21 november al voor hogere prijzen.

Voor de tweede week op rij werden rond de 400 dieren op de markt gebracht. Het toont aan dat er wel degelijk minder slachtkoeien zijn, want in eerdere weken lag de aanvoer vaak boven de 500 koeien. Toch is van een flinke prijsstijging geen sprake. Een tegenvallende vleeshandel houdt de prijsverhoging beperkt.

Prijs P-kwaliteit slachtkoe stijgt met 5 cent

Handelaren zagen de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe woensdagavond met 5 cent stijgen naar € 2,35 tot € 2,875 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de prijs nog wel onder het niveau van een jaar terug staan, maar toen bewoog de notering voor deze dieren in de laatste weken van november in een tegenovergestelde richting.

Vraag naar rundvlees trekt nauwelijks aan

Of de markt de stijgende lijn verder door kan trekken, moet nog blijken. In de vleeshandel ontbreekt het aan impulsen. Gezien het feit dat er dit jaar veel is geslacht, ligt er veel vlees in de vriezer. Bovendien is van een aantrekkende vraag richting feestmaand december maar nauwelijks sprake. Dat houdt de markt in toom. Kleine prijsbewegingen zijn er wel, maar een significante verbetering blijft voorlopig uit.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • farmer135

    Vee verkopen om fosfaatboete te voorkomen helpt nu toch niet meer

Of registreer je om te kunnen reageren.