Rundveehouderij

Achtergrond

Hooi duurder in verder rustige voermarkt

De voermarkt in de rundveehouderij is al een aantal weken betrekkelijk rustig. Ook deze week zit er maar weinig beweging in de markt en de prijzen.

Opvallend is het prijsniveau van weidehooi. De prijs ligt nu op zo’n € 265 per ton voor grote balen. Toch wordt er maar weinig handel gedaan, laten handelaren weten. In de markt zijn maar weinig kopers te vinden die bereid zijn de vraagprijs te betalen. De kans dat de prijs nog verder gaat stijgen, is klein.

Los van de opvallende weidehooiprijs, kent de ruwvoermarkt weinig bijzonderheden. De prijs voor kuilmais blijft ruim boven de € 60 per ton. Daarnaast komen de prijzen tarwe- en gerststro niet in beweging. Wat dat betreft laat de voermarkt geen veranderingen zien ten opzichte van de afgelopen weken.

De prijzen voor bijproducten komen evenmin in beweging. Voor bierbostel ligt de prijs nog altijd op € 2,30 tot € 2,50 per % droge stof. Waar vorige week nog werd gesproken over prijsdruk, is daar nu wat minder sprake van. Ten opzichte van een jaar terug ligt de prijs voor bierbostel nu 5 cent lager. Een jaar terug ging de prijs juist wat omhoog. Daar is dit jaar dus geen sprake van.

Ook voor de komende weken verwachten handelaren weinig vuurwerk. De markt wordt gekenmerkt door veelal stabiele prijzen en voorlopig blijft dat zo.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.