Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs rosévleeskalf verandert niet

De noteringen voor rosévleeskalveren verandert deze week niet.

Voor een jongrosékalf wordt nog altijd € 3,75 tot € 3,78 per kilo geslacht gewicht betaald. Voor oudrosévleeskalveren blijft de notering eveneens stabiel. Voor deze dieren wordt € 3,50 per kilo geslacht gewicht betaald.

Ruim aanbod aan blankvleeskalveren

Er zit maar weinig verandering in de markt. Het aanbod aan jongrosékalveren is niet eens overdreven ruim. Dat de prijs niet omhoog kan, heeft deels te maken met een relatief ruim aanbod aan blankvleeskalveren dat ‘in de weg’ zit. Daarnaast wil ook de vleesafzet niet vlotten. Vooral het vaak wat duurdere achtervlees vindt maar moeilijk zijn weg en moet steeds vaker de vriezer in.

Geen prijsverhoging vleeskalveren verwacht

Met het oog op de vleeshandel houden handelaren voor de komende weken in ieder geval rekening met een maximaal stabiele prijs. Zo lang de impulsen in de vleeshandel uitblijven, zit een prijsverhoging bij de vleeskalveren er niet in. Het wachten is op de positieve invloed van de vraag richting de feestdagen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.