Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf houdt stand

De prijzen voor blankvleeskalveren komen ook deze week niet in beweging.

Het aanbod aan blankvleeskalveren is nog altijd aan de ruime kant bij de huidige vraag. De verwachting is dat het de komende 2 weken nog even doorbijten is. Daarna wordt een verbetering van de markt en wellicht ook de prijzen verwacht.

Concurrentie met wildvlees

Dat het allemaal even wat minder loopt in de vleeshandel is iets dat wel verwacht werd. Wildvlees geniet nu, zeker richting de horeca, even de voorkeur boven blankvlees. Het is het ruime aanbod dat in de voorbije weken de handel wat verstoorde. Ook deze week blijft het aanbod aan blankvleeskalveren nog wat aan de ruime kant.

Lees verder onder de grafiek.

Prijs blijft staan

Toch houden de prijzen voor blankvleeskalveren stand. De prijs blijft staan op € 4,50 tot € 4,55 per kilo geslacht gewicht. Ook voor de komende weken wordt uitgegaan van een maximaal stabiele prijs. Pas na die 2 weken kan er voorzichtig omhoog worden gekeken. De verwachting is dat de prop die de markt nu enigszins verstoord, dan weg is.

Prognose: eerst stabiel, later lichte verhoging.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.