Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs A-brok gaat verder stijgen

De WER-prijs voor A-brok lag in september op € 23,80 per 100 kilo, 70 cent hoger dan in augustus. Veevoedersadviesbureau Stigevo verwacht dat de prijs de komende maanden nog iets verder gaat stijgen.

Hoewel de belangrijke grondstoffenprijzen behoorlijk zijn gedaald, zullen de voerprijzen nog bescheiden stijgen in de komende maanden, verwacht Stigevo.

Sinds de prijspiek in augustus zijn de prijzen van grondstoffen met ongeveer 8% gedaald. Inmiddels is er sprake van een consolidatie op een weliswaar lager niveau, maar het niveau is dusdanig dat een verdere stijging van de voerprijs op de loer ligt. Stigevo denkt aan een top van € 24,50 per 100 kilo in de komende maanden.

Lees verder onder de grafiek.

Krapte energierijke stoffen

Stigevo onderbouwt die conclusie door de huidige vaste wisselkoers van de dollar en een krapte aan sommige grondstoffen, waaronder bietenpulp en citruspulp. Een artikel als sojahullen is nog ruim, maar wordt geleidelijk aan krapper. Gelukkig is er meer dan voldoende mais om de krappe energierijke grondstoffen te compenseren. Aan de eiwitkant begint zonnepitschroot een concurrent van raapschroot te worden.

Prognose: prijs omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.