Foto: Anne van der Woude RundveeAchtergrond

Import Duitse kalveren neemt weer toe

In de eerste 3 kwartalen van dit jaar zijn er 611.091 kalveren van 2 tot 4 weken oud geïmporteerd.

Dat zijn er 63.000 meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Dit blijkt uit cijfers van RVO.nl. Duitsland blijft met 403.599 kalveren goed voor twee derde van het kalveraanbod. Na een paar jaar van daling stijgt de invoer van Duitse kalveren dit jaar weer, vorig jaar werden er 548.078 kalveren in de eerste 3 kwartalen ingevoerd.

Aanbod vanuit België en Ierland stijgt

Het aandeel Belgische kalveren is ten opzichte van 2016 ruim verdrievoudigd. Ook het aanbod vanuit Ierland blijft stijgen. Dit jaar zijn er 44.741 Ierse kalveren over het Kanaal vervoerd, vorig jaar waren dat er nog 35.352. Het aanbod van Ierse kalveren liep dit jaar 4 weken langer door dan voorgaande jaren. Ook de piek in de aanvoer die traditioneel eind april afzwakte duurde dit jaar een maand langer.

Stabilisering van aanbod uit Polen en Baltische staten

De aanvoer van kalveren uit Polen en de Baltische staten stabiliseert zich na een daling. Dit komt met name voor rekening van Letland en Litouwen, het aandeel Poolse en Estlandse kalveren laat nog een kleine daling zien ten opzichte van vorig jaar. Ook de Deense daling van het kalveraanbod stabiliseert zich op ruim 17.000 stuks.

Beheer
WP Admin