Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Fors biologisch bedrijf in Wisconsin te koop

In de Amerikaanse zuivelstaat Wisconsin staat een biologisch veebedrijf te koop. Er is capaciteit voor 700 melkkoeien en 550 stuks jongvee.

In het westen van Wisconsin staat voor € 8,6 miljoen een biologisch veebedrijf met 348 hectare te koop. De vraagprijs is inclusief vee, machines en voorraden. Kopers moeten er rekening mee houden dat ze ruim € 4 miljoen zelf moeten kunnen financieren.

Warme zomers, koude winters

Het bedrijf ligt bij het kleine dorpje Eleva. De dichtstbijzijnde stad is Eau Claire (70.000 inwoners), op 30 kilometer afstand. Het bedrijf ligt in een uitgesproken melkveegebied met bijpassende infrastructuur. Qua natuurgebieden zijn er geen beperkingen. Een aandachtspunt is het landklimaat. Dat betekent warme zomers en vooral koude winters.

Lees verder onder de kaart.

Nieuwe vergunning aangevraagd

Op het bedrijf mogen op dit moment 700 melkkoeien gehouden worden. Maar er is een nieuwe vergunning aangevraagd. Groei is dus mogelijk. Aanvragen van nieuwe milieuvergunningen gaan relatief vlot. Thema’s zijn vooral: mestopslag, afval, opslag van perssappen en nutriëntenmanagement.

Lees verder onder de foto.

Dit biologische veebedrijf kan 700 melkkoeien en 550 stuks jongvee herbergen. Bij het bedrijf hoort 348 hectare land. Dat is zand-/leemgrond. Ook wordt er 202 hectare bijgepacht. - Foto's: Q&Q Farming
Dit biologische veebedrijf kan 700 melkkoeien en 550 stuks jongvee herbergen. Bij het bedrijf hoort 348 hectare land. Dat is zand-/leemgrond. Ook wordt er 202 hectare bijgepacht. - Foto's: Q&Q Farming

Biologische melkprijs van € 55 per 100 kilo

2x12 rapid exit-visgraat

Op het bouwblok (12 hectare) staan onder meer 2 ligboxenstallen, 2 jongveestallen en een kalverstal. In totaal is er capaciteit voor 700 melkkoeien en 550 stuks jongvee. Het melken gebeurt in een 2x12 rapid exit-visgraat (met personeel). De biologische melk gaat naar Dairy Farmers America (DFA). Dit jaar tegen een prijs van omgerekend € 55 per 100 kilo. Over die prijs moet elk jaar opnieuw onderhandeld worden. De Amerikaanse melkprijzen liggen dit jaar overigens wel laag. Dat is voor biomelk niet anders.

Lees verder onder de foto.

Het melken gebeurt driemaal daags in een 2x12 rapid exit-visgraat. Uiteraard met personeel. Voor die medewerkers is huisvesting op het ruime bouwblok.
Het melken gebeurt driemaal daags in een 2x12 rapid exit-visgraat. Uiteraard met personeel. Voor die medewerkers is huisvesting op het ruime bouwblok.

Huiskavel is 87 hectare

Dan de grond. Bij het bedrijf hoort 348 hectare (87 hectare huiskavel). De huidige eigenaar pacht daarnaast nog eens 202 hectare. Dit is luzerne, mais en grasland. Sojabonen verbouwen is echter ook een optie. Het bedrijf is niet helemaal zelfvoorzienend en moet extra eiwitten en bijproducten aankopen. Grond bijkopen kost in deze regio € 11.600 per hectare, pacht noteert € 120 per hectare.

Verder zijn er 5 woonhuizen. Twee zijn bestemd voor werknemers, eentje wordt verhuurd. De andere 2 heeft de eigenaar in gebruik.

Voor meer informatie: Q&Q Farming, www.qqfarming.nl, tel. 0318-419600.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • farmerbn

  Hoe biologisch is biologisch in Amerika? Maw wat zijn de verschillen met hier? Mag je daar ook gangbare mest en gangbaar voer gebruiken?

 • gerben5

  Daar is weidegang niet eens verplicht voor biologen

 • Maas1

  Mooi bedrijf zeker in relatie tot het USMCA verdrag!

 • Vhouder

  beste gerben5 is dat echt waar krijgen er hier bij rfc op kantoor een paar een hartverzakking denk ik

 • gerben5

  Ruimt mooi op

 • koestal

  Lage melkprijzen in de VS,in sommige streken wordt de melk zelfs niet meer opgehaald,gaan boeren failliet.

 • Alco

  Ze beseffen daar zeker dat weidegang vreten is uit een onder gescheten bak.
  Ik doe zelf aan weidegang hoor, maar ik vindt de obsessie die sommigen erbij hebben door en door overtrokken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.