Rundveehouderij

Achtergrond

Veemarkt Purmerend corrigeert notering nuka’s

De prijzen op de kalvermarkt in Purmerend zijn dinsdag 9 januari gecorrigeerd.

De noteringen kwamen niet meer overeen met wat daadwerkelijk op de markt werd betaald. De verschillen liep dusdanig op dat de prijzen zijn gereset.

Op de markt van dinsdag 9 januari was de handel redelijk vlot, laten handelaren weten. De dieren werden goed verkocht. Dat de handel naar tevredenheid verliep, moet voornamelijk worden toegeschreven aan een iets krapper aanbod. Waar in de laatste weken van vorig jaar rond 700 dieren werden aangeboden, waren dat er dinsdag iets minder dan 600.

Reset

Na de reset ligt de prijs voor zwartbont stierkalf van extra kwaliteit nu op € 100 tot € 120 per dier. Voor een 50% Belgisch blauw stierkalf van extra kwaliteit wordt € 260 tot € 290 per dier betaald. De verschillen ten opzichte van laatste prijs van vorig jaar lopen op tot zo’n € 50. Bij de kalveren van 1ste en 2de kwaliteit zijn de correcties een stuk groter.

Aanbod niet ruim

Handelaren verwachten dat de markt de komende weken weinig beweging laat zien. Het aanbod is niet heel ruim. Omdat vorig jaar toch behoorlijk wat koeien zijn geruimd vanwege het fosfaatreductieplan, worden nu wat minder kalveren verwacht. Daar staat echter ook een tamme vraag tegenover. Kalveren die nu worden opgezet, zijn in de zomermaanden slachtrijp en dan brengt een vleeskalf wat minder op.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.