Rundveehouderij

Achtergrond 1989 x bekeken

Slachtkoe vlot verkocht op veemarkt Bunnik

De handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik verliep vlot op maandag 15 januari. Dat zorgde voor een stijging van 5 cent van de noteringen.

Op de markt van maandagochtend 15 januari werden in totaal 131 koeien aangevoerd. Dat was nagenoeg gelijk aan een week eerder, toen 126 dieren op de markt werden gebracht. Handelaren verwachten dat het aanbod ook de komende weken rond dit niveau blijft hangen.

Ondertussen is de vraag vanuit de slachthuizen goed te noemen. Dat zorgde voor een vlotte handel met iets hogere prijzen. Voor een P-kwaliteit slachtkoe ligt de prijs op de veemarkt in Bunnik nu op € 2,65 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de notering 60 cent hoger dan in week 3 van vorig jaar.

Ook Vee&Logistiek verhoogt prijs

Voor het weekend verhoogde Vee&Logistiek ook al de noteringen met 5 cent, met uitzondering de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe. Voor een O-kwaliteit koe ligt de prijs volgens Vee&Logistiek nu tussen de € 2,70 en € 3,20 per kilo geslacht gewicht.

Voor de komende weken verwachten handelaren niet veel verandering in de markt. Zij gaan uit van een stabiele, maar vlotte markt. Een kleine plus op de prijzen kan, maar dan moet de aanvoer niet veel hoger komen te liggen.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.