Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleeskalf levert tot € 3,95 per kilo op

De markt voor rosévleeskalveren is vriendelijk. De prijs voor jongrosévleeskalveren ligt op € 3,90 tot € 3,95 per kilo geslacht gewicht.

Dat is 5 cent hoger dan de notering van vorige week. Voor oudrosés wordt € 3,75 tot € 3,80 per kilo betaald. Daarmee liggen de prijzen duidelijk boven het niveau van een jaar terug.

Handelaren spreken van een markt waarin het aanbod goed past bij de huidige vraag vanuit de slachterijen. Er is sprake van een goede en vlotte markt. In de vleeshandel heerst een stabiele situatie. Volgens de slachthuizen wordt aan deze kant ook niet snel verbetering verwacht. De markt gaat naar verwachting niet veel bewegen in de komende weken.

Ook bij de startkalveren zit er maar weinig verschuiving in de markt. Vraag en aanbod zijn hier al weken duidelijk in balans en dat resulteert al geruime tijd in een stabiele prijs voor deze dieren. De prijs ligt tussen de € 305 en € 310 per kalf van 100 kilo. Net als bij de rosévleeskalveren ligt ook hier de notering duidelijk boven het niveau van een jaar geleden.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.